Barion Pixel
Segédlet

Hurrá, nyaralunk! Photoshop ötletek a sangria mellé

2021. július 31. | Bognár Péter

# # # # # # # #

Végre itt a nyár, és végre talán már kicsit nyaralni is lehet – ha mi magunk esetleg nem is jutunk el feltétlenül Hajdúszoboszlónál egzotikusabb üdülőhelyekre, az még nem jelenti azt, hogy ne lenne benne az igazi beach-party-feeling a levegőben 😄

A webdesigner ugyan a munkája jelentős részét a négy fal között végzi egy világító képernyőt szuggerálva, de a szabadúszó munkakör szépségei közé tartozik az is, hogy a legtöbb feladatot az ember egy laptop segítségével akár egy strandon, a napernyő alatt ölve, mojitót szopogatva is el tudja végezni – szóval még a legsűrűbb hetek közben sem kell feltétlenül a sötétben kuporognod.

Mindeközben persze a nyár, mint minden karakteres, sok embert megmozgató szezon, különböző akciók, ajánlatok, bannerek és hero grafikák formájában óhatatlanul megjelenik az általad készített vagy fenntartott weboldalakon is. A tematikus reklám- vagy promóciós grafika igazi akrobatamutatvány – úgy kell eredetinek lenni, hogy közben ugyanazokat az elemeket ismételgetjük, amit a tízezer másik, hiszen ezek idézik fel a legjobban a nyaraláshoz kötődő érzéseket, asszociációkat. 

Lássunk néhány ügyes Photoshop-fogást, amivel feldobhatod a nyári, üdülős témájú kompozícióidat!

Ha tengerpart, akkor puha homok, és a belekarcolt vidám, romantikus, vagy éppen vásárlásra buzdító feliratok. A PSD-Dude útmutatója szépen végigvezet a folyamaton – a homokba írt betűk egyszerű rétegstílusokkal készülnek, ami azt is jelenti, hogy akár utólag is tetszőlegesen módosíthatjuk a szöveget.

A ragyogó kék nyári égbolton néha elúszik egy-két bárányfelhő, ezekből akár ki is írhatunk valamit. Ebben az útmutatóban a különböző szűrőké lesz a főszerep, megint csak nagyon egyszerű eszközökkel tudunk látványos eredményeket elérni.

Nagyon jópofa ötlet ez a minisziget a békés, kék tenger közepén, amit tetszés szerint népesíthetsz be mindenféle, az aktuális témádhoz illeszkedő tárgyakkal vagy figurákkal. 

És ha már a cikk elején emlegettem azt a hideg mojitót, akár le is rajzolhatjuk Illustratorban Kamen útmutatóját követve,

vagy készíthetünk egy pofás szórólapot a Design Library tutorialja nyomán.

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom
Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Mi az a linkbait?

Mi az a linkbait?

2021. augusztus 30.

Nem clickbait, arról pedig már biztosan hallottál. A linkbait is egyike a webdesign napjainkban kikerülhetetlen édes(?) testvére, a SEO szakzsargonjában nyüzsgő kifejezéseknek. Mint minden valódi terminus technicus, ez is valami valójában közismert, nem túl bonyolult fogalmat ír le, de a saját speciális szemszögéből tálalva, és annak a tükrében értelmezve. Ez magyarán azt jelenti, hogy a […]

Tovább a cikkre