Hogyan tervezz hírlevél templatet? – Webdesign Tanfolyam

Hogyan tervezz hírlevél templatet?

2017. június 30. - 15:49 • írta: Dörnyei Barbara

Akárhogy is nézzük, a hírlevélküldés még mindig működő és igazán költséghatékony módja a vevő, vagy ügyfélszerzésnek. Az egyéb csatornákon kívül, ez is jó módja annak, hogy az üzenetünk sokakhoz eljusson, legyen szó egy reklámkampányról vagy akár a céges hírekről. Egy magára valamit is adó vállalkozás, ma már a hírleveleit, is szépen megtervezett formában küldi, ehhez remek szolgálatot tesz egy szép, egységes designnal készült hírlevél template. Ez persze nem csak a stílusosság miatt lényeges, hanem azért is, mert egy szépen megszerkesztett hírlevél az olvasóban sokkal jobb benyomásokat kelt, jobban ösztönzi őt arra, hogy tovább olvasson, kattintson. A feliratkozó innen szerzi rólunk az első benyomásait, így egyáltalán nem mindegy, hogy mit lát, amikor megnyitja a hírlevelet. Ha igazán profi megjelenést szeretnénk, akkor hangoljuk össze a hírlevelet a már meglévő, más arculati elemekkel is.

Az elektronikus hírlevelek nagyon sokfélék lehetnek, van néhány dolog, amire érdemes figyelni, a tartalmi részeken kívül:

  • legyen egy szép fejléc, vagy címsor, amiből kiderül a hírlevél témája
  • ne legyen benne túl sokféle betűtípus, és legyen könnyen olvasható
  • a szövegen kívül lehetőleg kerüljön bele kép is
  • kerüljön bele valamilyen CTA
  • kötelezően tartalmazza, hogy miért kapta a feliartkozó a hírlevelet, illetve legyen benne leiratkozási lehetőség is

És persze, mint mindig, itt se feledkezzünk meg a célcsoportunkról, tehát tartsuk szem előtt a tervezéskor, hogy kinek készítjük!

Inspiráció gyanánt mutatunk is néhány hírlevél templatet.

Fotósoknak egy nagyon szép, kellemes hangulatú template, modern letisztult stílusban.

 

 

Bár most még javában tart a nyár, de lesz még idén is karácsony! Ez egy szép példa arra, hogy a hírlevél lehet,akár szezonhoz, alkalomhoz illő is! Christmas e-mail, e-card

 

Le-Tole e-newsletter Ez itt egy olyan template ami az egyszerűségével hódít, még a színeket is erősen visszafogták, mégis nagyon jól illik a mostanában népszerű letisztult stílusvilághoz, mert nagyon rendezett hatást kelt.

 

Ez pedig a fentinek éppen az ellenkezője, vibárlóan élénk színekkel értek el egy nagyon élettel teli látványvilágot, ami biztosan magával ragadja az olvasót. (Creative Bundle of 10 E-mail template)

 

A Bistro egy nagyon szépen összeállított template, ami annyi mindent tartalmaz, hogy már szinte olyan, mint egy “mini” weboldal. Jó példa arra, hogy egy hírlevél is milyen sok lehetőséget rejt!

 

 

 

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara

Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.

Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Awwwards