Hogyan szerkeszd kedved szerint az internetről letöltött grafikákat Affinity Designerben? – Webdesign Tanfolyam

Hogyan szerkeszd kedved szerint az internetről letöltött grafikákat Affinity Designerben?

2017. november 26. - 09:13 • írta: Tóth Zsuzsanna

Még időben vagy, hogy ne az utolsó napon vakard a fejed, hogy idén mit fogsz kiküldeni karácsonykor az ügyfeleknek! Jó lenne valami más, mint eddig? Ami jobban illik a termékedhez, a vállalkozásodhoz? Forrásból nincs hiány, nem is ez a gond!

Mi is évről-évre ezernyi letölhető mindenféle grafikát osztunk meg itt a blogon, a csoportban és a Facebook oldalon is.

Ööööö…. de mit is kezdj velük és hogyan?

A letöltött fájl gyakran vektoros, azaz értelmezhetetlen fájlformátumú, a haladó ember a maga Word tudásával és szoftver készletével nem is tud mit kezdeni vele. Mert jó lenne, ha más színű lenne, ha magyar lenne rajta a felirat, ha a figura balra nézne és nem jobbra. 

Vegyük a következő helyzetet, ami akár veled is előfordulhatott már:


Jaj de cuki ez a grafika! Milyen jó lenne az ünnepi csomagokra ilyet tenni, bannerbe, Facebook fejlécbe stb.
És jön a fent említett klasszikus – de milyen jó lenne, ha nem ez lenne ráírva, ha a hátterük nem ilyen színű lenne, ha logózhatnánk.

Az Affinity Designer erre remek szoftver, ugyanis jól kezeli a különféle formátumokat. Egyszer megveszed, megtanulod kezelni és a letölthető grafikák egy új világot nyitnak meg a számodra!

A videót – és ez minden videós segédletre vonatkozik – előbb nézd végig, hogy mit kell csinálni és utána kezdj bele a szerkesztésbe! A videót – ha túl gyors – állítsd meg a Pause gombbal és jobbra-balra nyilakkal léptesd, hogy alaposan meg tudd nézni mit történik!

Persze egy videóba nem tudok mindent belesűríteni, hogy hogyan mentsd, hogy a weboldalra, a Facebookra és esetleg nyomtatásba is jó legyen? Hogyan kell átméretezni? Hogyan tudsz több grafikát egy közös alapra összedolgozni? Hogyan tudsz egy kampányhoz önálló grafikákat elkészíteni? Egyáltalán mely grafikákat lehet felhasználni egy üzleti weboldalon?
Ez már a Bézik ingyenes webdesign tanfolyamba fért csak bele, ha kedvet kaptál csatlakozz!

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
10. éve foglalkozom webdesign tervezéssel - Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként (Mcorp Média, Alchimedia Studio, stb.), de ügyféloldalon is pl. Extreme Digital. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig online és offline tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felülettervezésével foglalkozom. Büszke vagyok arra, hogy a saját cégem vezetem, és mindig keresem az új és kreatív jövőmegoldásokat. Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük