Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Hogyan lehet egy oldal elhagyóból mégis vásárló?

2017. szeptember 18. | Dörnyei Barbara

# # # # # #

Egy remek példát szeretnék bemutatni arra, hogyan lehet ügyesen visszafordítani egy vásárlót, ha éppen elhagyni készül az oldalunkat, vásárlás nélkül.

Az imént a közösségi oldalon az oldalsávban megjelent egy reklám, amin egy nekem nagyon szimpatikus bakancs szerepelt, így rákattintottam (működnek a bannerek ugye). Eljutottam egy amerikai (hippi?) webáruház, mégpedig a yeswewibe.com oldalra, konstatáltam, hogy a bakancs sajnos nem olcsó és egyébként sem rendelnék onnan, messze van, macerás. El is indultam tehát az egérrel a jobb felső sarok felé, amikor hirtelen elém dobták ezt.

 

A képernyő bal oldalán megjelent a klasszikus szerencsekerék, amit jól ismerünk, hiszen a leleményes marketingesek áruházi akciókban is gyakran alkalmazzák, ilyen online verziót azonban még eddig nem láttam. Azzal a megoldással elég gyakran találkozunk, hogy az oldal elhagyása előtt még felugrik valamilyen ajánlat. Ez az ötlet viszont egyáltalán nem a szokásos unalmas megjelenésű ajánlat, hanem azért jobb, mert egy olyan lehetőséggel kínálja meg a látogatót, ami mindenképpen érdekes lehet számára. Érdekes lehet azért, mert a legtöbb ember szeret játszani, szeret szerencsét próbálni, főleg, ha annak nincs különösebb tétje a számára, sőt még inkább a jutalom lehetőségével kecsegtet, ami jelen esetben nem más, mint valamilyen mértékű kedvezmény a vásárlás összegéből.

Itt tehát nem tettek mást, mint kihasználták az utolsó lehetőséget, mielőtt a látogató végleg távozik az oldalról és egy e-mail címért cserébe felkínálták neki a játék örömét és izgalmát, valamint, és ez a leglényegesebb az ő szempontjából, egy lehetséges kedvezményt is. Arra pedig elég jó esély van, hogy az a vásárló, aki kipörget mondjuk egy 20%-os kedvezményt, rögtön visszaforduljon és mégis megvegye azt a bakancsot, ami annyira tetszett neki és ami miatt egyáltalán eljutott az oldalra. Szerintem ez egy remek csali, ami arra kiválóan alkalmas, hogy a látogató újra átgondolja a döntését.

Ha a design szempontjából nézzük, a megoldás látványos, a kiemelésekkel pont oda helyezték a hangsúlyt, ahová kell. A játék nem takarja el az egész oldalt, hanem látható marad az eredeti oldal is, ami azért fontos, mert a látogató még mindig látja a vágyott terméket, illetve annak adatlapját.

Természetesen én is megpörgettem a kereket, mert kiváncsi voltam, hova lyukadunk ki, és egy 5%-os kedvezményt nyertem. Ügyesen elhelyeztek itt egy gombot, (CTA-ról már sokszor beszéltünk) amivel azonnal vissza is tudok lépni a vásárláshoz a kedvezményemet felhasználva. Erről rögtön kaptam egy e-mailt is, a kedvezményre jogosító kóddal, amit a vásárlásnál érvényesíteni tudok. Ez tehát egy remek példa, egy jól felépített rendszer arra, hogyan fordítsd vissza a vásárlót, ha elhagyni készül az oldalt, vásárlás nélkül.

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange