Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Hogyan készülj a weboldaladon a karácsonyi ünnepekre?

2016. november 13. | Tóth Zsuzsanna

# # # # # # #
Ahol a cégek életében a karácsonyi hetek az év legfontosabb időszakát jelentik, ott már rég készen áll az ünnepi kampány és az ahhoz tartozó minden kreatív… igaz? De vajon egy olyan vállalkozás esetén, amely nem kötődik semmilyen módon az ünnepi időszakhoz, kell-e díszítés?
Azt gondolom semmiképp nem érdemes átesni a ló túloldalára és az összes grafikai elemet karácsonyosra cserélni. Mérlegelni kell, hogy milyen az ügyfélkörünk, mennyit igényel vagy bír el a csillámporból?

Hóesés

Kezdjük ezzel a cikinek tartott, ósdi eszközzel. Őszintén szólva én nem utálom annyira a böngészőben a hóesést mint illene, ma már egészen szépek vannak, amik nem rángatnak, néhány napra – főleg, ha olyan a témád simán be lehet kapcsolni. De ha még márciusban is fut, akkor arra fogod emlékeztetni a látogatóid, hogy üljenek át egy másik autóba!
hoeses_weboldalra
Egy sűrű hóesés – kicsit idegesítő, de amikor a szívünk fehér karácsonyra vágyik… http://seb.ly/2010/11/javascript-html5-canvas-snow-in-3d/
Ha picit bele tudsz piszkálni a kódba, akkor tekerhetsz rajta még kicsit fel vagy le.
Egy kellemes darab – demo: http://www.brazicraciun.com/

Ünnepi hangulatú fotók

A karácsonyi színeket és fényeket legkönnyebben a jól megválasztott képekkel érheted el. Ilyeneket vehetsz a stock fotó oldalakon pl. shutterstock vagy olyan oldalakról is letöltheted, mint a pixabay.com
cookie-1786768_1280-1
Az ingyenes fotók nem feltétlen jó minőségűek, de lehet találni közöttük igazán szép darabokat is és sokkal természetesebbek, hitelesebbek sok esetben mint a műmosolyú boldog pár a kandalló előtt.
bake-1786926_1280-1
advent-1756251_1280-1

Ha különleges hangulatú fotókat keresel a blogodra, akkor Kreanilla, vagyis Bán Annamari kollekcióit ajánlom a Creative Marketen.

kreanille-christmas-red5_1-1
Katt a képre és töltsd le ezt a képet Annamari ajándékaként eredeti méretben!

Karácsonyi kiegészítők: betűtípusok, ikonok, grafikák

Fel lehet készülni az ünnepre apró kiegészítőkkel is, fokozatosan megteremtve a hangulatot. Már ha kell. A kevesebb általában több, így ha lecseréled a közösségi ikonokat egy apró utalással máris egy kis ünnepi hangulatot csempészel a honlapodra.
free-christmas-social-media-icons-2015
Hogyan keresd a Googleban? pl. christmas social media free icon pack 
012-662x440
Az ünnepi ajánlatokhoz ünnepi felirat dukál, ezekkel azonban nagyon-nagyon óvatosan bánj, egy típus egyszerre bőven elég belőle – egészítsd ki hagyományos, olvasható fontokkal, ezekkel írd a fontos információkat, mert így nem csak értelmezhetőek maradnak, de nem akarják majd elnyomni egymást.
Hogyan keresd a Googleban? pl. free christmas fonts
geometric-red-background-with-christmas-balls_23-2147575102
A Freepik-en akkora a választék, hogy nagyon nehéz nem választani belőle, ha hírlevélbe, Facebookra szeretnél összerakni valami karácsonyosat. Fontos megjegyeznem, hogy totál ingyen ezek csak magáncélra vannak fenn, de egy 10 dolláros havidíjért degeszre töltheted a winchestered velük. A licensz oldalt azért olvasd el, mert így sem mindegy mire használod pl. sokszorosított termékre nem rakhatod csak külön megállapodás és díj fejében, de a honlapod nem ilyen bazári tucattermék.
santago-free_christmas_sales_and_affiliate_landing_page_template-1
Akár kész oldalakat is találsz, amelyeket ebben az időszakban használhatsz egy-egy termékhez vagy kampányhoz – az átalakításukhoz nyilván vagy html, css és képszerkesztési tudás vagy ilyen tudással rendelkező segítség kell!
Hogyan keresd a Googleban? pl. free christmas sales page template, free christmas newsletter template

Karácsonyi = bazári?

Nem kell az egész oldalt egyből bordóba és aranyba önteni, nem kell forgó Mikulás, táncoló rénszarvasok, ugráló fenyőfa. Ennél sokkal szofisztikáltabban is fel lehet készülni az ünnepre. Mutatok pár vizuális irányt, amely ugyanúgy ünnepi hangulatot áraszt, mégsem olyan, mintha egy céllövöldében lennénk.
abstract-christmas-background-with-bokeh-effect_23-2147579333
christmas-background-with-watercolor-leaves_23-2147576963
christmas-party-label-in-retro-style_23-2147526980
51bf6f6d205c36936275a23e0716624c

Mire figyelj ?

Legyél következetes! Azaz frissítsd minden felületed azonos vagy legalább egymáshoz illő módon! Ne használd el sem a cikkben látható összes elemet egyszerre, sem azt a többmilliót amit még ezen kívül találsz! Ha tetszik egy stílus, akkor maradj annál! Figyelj arra is, hogy hogyan illeszkedik az ünnepi design a hétköznapi arculathoz!

Néhány példa karácsonyi készülődésre:

fireshot-capture-057-thinkgeek-i-join-in-geek-out-https___www-thinkgeek-com_
screen-shot-2013-12-23-at-10-48-15-am1
aljtmedia_3625572a198de4e115ebc740bf7befc2ed2991

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange