Hogyan keress betűtípust a Photoshop “Match Font” funkciójának segítségével? – Webdesign Tanfolyam

Hogyan keress betűtípust a Photoshop “Match Font” funkciójának segítségével?

2017. július 14. - 11:35 • írta: Dörnyei Barbara

Korábbi posztomban már írtam a fontkereséssel kapcsolatos nehézségekről, és a megoldásokról. Most a Photoshop Match Font funkcióját szeretném megmutatni, mert ez is egy remek eszköz lehet, ha fontot keresel.

Ez a funkció a Photoshop 2015.5 CC verziójában jelent meg először, abban, illetve az annál frissebb verziókban elérhető.

Mire tudod használni? Ha van egy képed a feliratról, akkor nincs más dolgod, mint megnyitni azt a Photoshopban, és a marquee tool segítségével kijelölni a feliratot, körülbelül így:

Ha ez megvan, akkor a type menüből válaszd ki a Match Font menüpontot.

Ezután elindul a keresés, először a gépre telepített betűtípusok közül válogatja ki azokat, amik a leginkább hasonlítanak, illetve az Adobe Typekit szolgáltatásában elérhető kínálatból is megmutatja azokat amik a legjobban megközelítik a képen szereplő felirat fontját. Utóbbit, ha nem szeretnénk a Typekitet használni, az alsó kiskocka kipipálásával ki is kapcsolhatjuk.

Ennyire egyszerű, ha használod a Photoshopot egyébként is, akkor ez is egy jó kis alternatíva a betűtípusok felkutatására! Jó keresgélést!

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara

Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.

Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Awwwards