Barion Pixel

Hogyan helyezd fókuszba az archivált történeteidet az Instagramon? – 2. rész

2018. május 04. | Dörnyei Barbara

# # # # # #

Legutóbbi posztomban arról írtam, hogyan helyezheted fókuszba a régebbi Instagram történeteidet és adhatsz nekik új életet azután, hogy lejárt az ő 24 órájuk. Most pedig arról fogok írni, hogyan teheted ezt meg elegánsan! Ezalatt azt értem, hogy a fókusznak készíthetsz és beállíthatsz egy szép, saját borítóképet is. Erre mutatok most egy példát!

Ha még nem vagy profi a Photoshop, Illustrator, vagy egyéb grafikai program kezelésében, akkor sincs semmi gond, viszonylag egyszerű dolgot fogunk készíteni, amit akár egy egyszerűbb szerkesztővel, mint például a Canva, segítségével is elkészíthetsz saját magadnak.

Első lépésben szükséged lesz egy ilyesmi alapra, aminek a mérete megegyezik az Instagram történet méretével, vagyis 1080×1920 pixel. (Az Instán használt méretekről ITT olvashatsz)

 

Mivel a fókuszok egy kerek formában jelennek meg az Insta profilon, ezért nekünk is valami olyan motívumra lesz szükségünk, ami oda jól passzol. Lehet ez egy ikon, egy felirat, bármi. Ne felejtsd el, hogy viszonylag kis felületen jelenik meg ez a kép, ezért nem érdemes nagyon aprólékos dolgot elhelyezni rajta, törekedj az egyszerűségre. Válassz olyan feliratot vagy ikont, motívumot ami jól kifejezi az érintett fókuszt. Stílusában pedig illeszkedjen a már kialakult arculatodhoz, használd bátran a saját színeidet, betűtípusaidat.

Ha elkészültél, elégedett vagy a végeredménnyel, akkor mentsd el képként és töltsd fel a kész művet a szokásos módon (driveról, dropboxból magadnak küldött e-mailből stb.) a telefonodra!  Ez a lépés azért fontos, mert ahhoz, hogy borítóként tudjuk használni ezeket a képeket, fel kell töltenünk történetként az Instagramra, így válik elérhetővé az archívumban. Tehát, ha történetként felkerültek, akkor irány az archívum, ott válaszd ki a megfelelőt és helyezd fókuszba. Itt kiválaszthatsz már meglévő fókuszt, de létrehozhatsz újat is, tetszés szerint.  (Ha olvastad a poszt első részét, akkor ez már simán menni fog, ha nem, akkor ITT elolvashatod)

Ahhoz hogy borító legyen a fókuszba helyezett képből, szerkeszteni kell a fókuszt. A profilodon nyomj rá a szerkeszteni kívánt fókuszra, majd a jobb alsó sarokban a “Továbbiak” menüre. Ezzel megjelenik egy panel, ezen válaszd ki a “Fókuszba helyezettek szerkesztése” opciót. Itt pedig nyomj a “borító módosítása” feliratra  és értelemszerűen cseréld le a borítóképet, válaszd ki alul, amelyiket szeretnéd. Felül nyomj a “kész” gombra és meg is vagyunk!

Ha követted a lépéseket és mindent jól csináltál, márpedig miért is ne csináltad volna jól, akkor neked is szép, egységes fókusz borítóképeid lesznek, amik sokkal egységesebb, átgondoltabb képet mutatnak rólad és a vállalkozásodról, valamint segítenek neked a márkaépítésben!

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom

blog

Segédletek Google Update: Közeleg a Page Experience Index

Google Update: Közeleg a Page Experience Index

2021. május 05.

A Google, mindig csak a Google. Lássuk be, a Bing algoritmus mélyreható változtatásairól nem sok teteje lenne cikket írni, az ilyesmi csak szimpla érdekesség. Viszont ha a Google hozzányúl kicsit a mérőszámokhoz, azt túlzások nélkül az egész világgazdaság megérzi. A következő update pedig már az ajtón kopogtat (egy kis haladékkal): az eredetileg 2021 májusra bejelentett […]

Tovább a cikkre