Hogyan helyezd fókuszba az archivált történeteidet az Instagramon? – 1. rész – Webdesign Tanfolyam

Hogyan helyezd fókuszba az archivált történeteidet az Instagramon? – 1. rész

2018. május 02. - 15:35 • írta: Dörnyei Barbara

Szorgalmasan gyártod a történeteket az Instán és némelyik annyira jól sikerül, hogy örülnél, ha nem veszne el 24 óra leteltével, és jó lenne máskor is elővenni? Szerencsére az Instagram is igyekszik lépést tartani a felhasználói igényekkel, így újabb és újabb fejlesztésekkel áll elő rendszeresen. Így született meg az a megoldás is, amely a történeteket automatikusan archiválja nekünk, vagyis a történet ugyan 24 óra után eltűnik a hírfolyamból, de megmarad a profilunkban, az archívumba mentve.  Az archiválás már csak azért is jó, mert így újra posztolhatjuk a történeteket, sőőőt fókuszba (highlights) is helyezhetjük őket. Ez pedig egy remek lehetőség, hiszen így a saját igényeink szerint rendszerezve tarthatjuk szem előtt és akár 24 óránál is tovább életben ezeket a tartalmakat, méghozzá a profil oldalon, így:

A fókuszba helyezés lehetővé teszi azt is, hogy a kampányaidat, promóciókat 24 óránál is tovább futtasd vagy például a háttérmunkát, napi eseményeket bemutató videóidat állandóan elérhető tartalomként elhelyezd az egyik legértékesebb helyen, a profil oldaladon. Mutasd be itt a legjobb pillanataidat, hogy min dolgozik éppen a csapat, mi a legújabb fejlesztés, vagy akár csak azt, hogy ma éppen jó kedved van. Ezek a tartalmak mind segítenek a követőiddel való, még szorosabb kapcsolat kiépítésében!

Mit kell tenned, ha fókuszba szeretnél helyezni egy archivált történetet?

Nyomj a profilodon az oldal tetején található óra alakú ikonra, majd a megjelenő legördülő menüben válaszd ki a Történetek archívumát és ott válaszd ki a fókuszba helyezni kívánt történetet és alul a szivecskés ikonnal helyezd fókuszba! Egy történetet egy már meglévő fókuszba is elhelyezhetsz, így lehetséges az, hogy sok esetben egy fókuszban több történetet is találunk.

A történeteket tehát ilyen egyszerűen fókuszba helyezheted és ha követted a lépéseket, akkor a látogatóid már elérhetik őket a profilodon a körökre nyomva, automatikusan, különálló történetekként játsza le őket az Instagram.

További ilyen kiemeléseket, vagyis fókuszba helyezéseket a kis plusz jeles körre kattintva is létre tudsz hozni. Kattintás után kiválaszthatod, hogy az archivált történetek közül melyiket szeretnéd fókuszba helyezni, illetve ezeket a fókuszba helyezéseket szerkeszteni is tudod.

 

A fókuszba helyezettek szerkesztéséhez nyomj rá magára a fókuszra, majd a jobb alsó sarokban található három kis pontra és a “továbbiak” feliratra. A pöttyöket és a feliratot nem egyszerű megtalálni, ha éppen egy világosabb felület fölé esnek, de kitartás meglesznek! Ha ez megvan és jó helyre nyomtál, akkor a következő két lehetőség jelenik meg:

 

Az eltávolítás egyértelmű, erre most nem is térek ki, nézzük mit tudunk tenni a szerkesztés menüponttal. Ebben a menüpontban két dologra találsz lehetőséget, az egyik a fókusz nevének a megváltoztatása, illetve kiválaszthatod, hogy mit szeretnél borítóképként használni. Ez lehet egy már meglévő történet is, de ha szeretnénk egy szép, az arculatunkhoz illő borítót használni azt is megtehetjük. Mutass szép, egységes képet, arculatot a márkádról, vagy a vállalkozásodról, használj külön borítóképeket a fókuszokhoz. Hogyan készítsd el a borítóképet gyorsan és egyszerűen? Erről szól majd a poszt következő része!

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.