Használj te is Instagram Business profile-t a vállalkozásodhoz! – Webdesign Tanfolyam

Használj te is Instagram Business profile-t a vállalkozásodhoz!

2018. február 12. - 15:42 • írta: Dörnyei Barbara

A Facebook mellett az Instagram használata is egyre nagyobb teret hódít már nálunk is. Egyre több vállalkozás van jelen ezen a közösségi oldalon is. Ha még nem próbálkoztál az Instagrammal, akkor ebben a posztban kapsz néhány hasznos tanácsot a kezdeti lépésekhez.

Nagyon fontos, hogy a vállalkozásodat kezeld itt is teljesen külön a személyes profilodtól. Az Instagram üzleti profilon nincs helye a selfieknek, a kedvenc cicád fotójának, vagy a legutolsó házibulin készült fotóknak, ez szóljon kizárólag a vállalkozásról. Gondolj erre a felületre is úgy, mint a marketinged része.

Első lépésként tehát hozz létre egy üzleti profilt (Instagram Business profile) a vállalkozásod számára. Ha a már meglévő személyes profilodat szeretnéd üzleti profillá alakítani, azt is megteheted, ennek menetét ITT írtam le. Fontos tudni, hogy Instagram üzleti vagyis Business profile-t csak azok tudnak indítani, akiknek van Facebook üzleti oldaluk.

Az Instagram üzleti profil több szempontból is különbözik egy személyes profiltól. Az üzleti profil esetében a látogatónak lehetősége van azonnali üzenetküldésre az Instagramon belül, illetve e-mailt is küldhet:

 

Az üzleti profil kapott egy Elemzés, vagyis Insights funkciót is, aminek segítségével az Instagram üzleti profilok tulajdonosai pontos adatokat kaphatnak a követőikről és arról, hogy melyik poszt hogyan teljesít. Ezt a funkciót itt, erre a kis grafikon ikonra kattintva érhetjük el:

Ezeknek az adatoknak a segítségével már könnyebben meg tudjuk határozni, hogy mikor milyen tartalmat érdemes közzétenni. Pontos adatokat kapunk a követőink neméről, életkoráról és lakóhelyéről (melyik városban élnek). Valamint a posztok eléréseiről és a látogatók, posztokra adott reakcióiról.

          

 

Természetesen az Instagram üzleti oldalon lehetőségünk van hirdetni is, ezt a magyar nyelvű alkalmazásban “Kiemelés” néven találjuk meg. Ennek a funkciónak a segítségével a posztok bármelyikéből hirdetést varázsolhatunk néhány kattintással. Három különböző célra finomíthatjuk a hirdetést attól függően, hogy milyen eredményt várunk: több profilfelkeresést, több látogatót a weboldalunkon, vagy pedig több embert szeretnénk elérni egy bizonyos területen. Ha ezzel megvagyunk, akkor finomíthatjuk a beállításokat, meghatározhatjuk a célközönséget, beállíthatunk költségkeretet és időtartamot is.

Ha bővebben szeretnél olvasni az Instagram Business profile rejtelmeiről, akkor javaslom ezt az oldalt ITT.

Hasznosnak találtad ezt a cikket? Akkor ne felejtsd el megosztani!

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.