Használd a Pinterestet is a vállalkozásodhoz! 2. rész – Webdesign Tanfolyam

Használd a Pinterestet is a vállalkozásodhoz! 2. rész

2018. május 30. - 14:02 • írta: Dörnyei Barbara

Egy korábbi posztban már írtam arról, hogyan hozhatsz létre profilt a vállalkozásodnak a Pinteresten, ezt ITT elolvashatod, most pedig szeretnék adni néhány hasznos tippet a használatával kapcsolatban.

Ha már használtad a Pinterestet korábban is, akkor nyilván ismerősek lesznek a fogalmak, ha nem akkor itt egy kis segítség. A Pinterest leegyszerűsítve tulajdonképpen olyan, mint egy nagy virtuális faliújság, ahová kitűzhetünk magunknak bármilyen képet ami megtetszik, ezeket nevezzük pineknek. Hogy ne legyen nagy káosz és könnyebben tudjunk tájékozódni táblákba (boards) rendezve érdemes mondjuk témánként gyűjtögetni a pineket. Az üzleti profilon igyekezz szintén a releváns témáidnak, kulcsszavaidnak megfelelően külön táblákon gyűjteni a képeidet. Csak a példa kedvéért, egy fodrász oldalán lehet például: “Rövid női frizurák”, vagy “Tartóshullám” stb. A táblák kereshetők, ezért amikor elnevezed mindenképpen gondolj a kulcsszavaidra és arra, hogy milyen szavakra kereshetnek rá a felhasználók! A táblákhoz adj rövid, lényegre törő leírást is, hogy tudja a látogató, hogy pontosan mit talál nálad.

Érdemes szép, jó minőségű képeket használni, azok jobban felkeltik az érdeklődést. Ne felejtsd el, hogy a felhasználó keresgélés közben képek tömegével találja magát szemben, és neked abból a tömegből kell kitűnnöd, ott kell megragadnod a tekintetét. Ha lehet használj álló formátumot, a legtöbben ugyanis mobilon nézelődnek, ott pedig ez a formátum érvényesül a legjobban. Minden egyes pinhez készíthetsz egy rövid leírást is, itt érdemes hashtageket is használnod.

Pinnelj rendszeresen, de legyél mindig célratörő, legyen a pined mindig releváns és olyan, ami érdekli a célközönséged!

Használj bővített pineket (rich pins)!

A bővített pin nem más, mint egy pin ami bővített tartalommal, meta adatokkal bővítve jelenik meg. Ennek négy fajtája létezik, receptpinek, termékpinek, alkalmazáspinek, cikkpinek (bővebben ITT olvashatsz róla). Ahhoz, hogy bővített pineket tudj használni a weboldaladon meta adatokat kell hozzáadnod a pinnelni kívánt tartalomhoz. Erre most nem térnék ki részletesen, a Pinterest útmutatóját ezzel kapcsolatban ITT találod meg.

Ha ezzel is megvagy nézz körül, kövess másokat te is, és tűzd ki mások képeit is bátran mert azokon keresztül is eljuthatnak hozzád a látogatók! Ha szeretnéd, hogy kövessenek téged, neked is követned kell másokat :-) Keress rá a kedvenc bloggereidre, a témádhoz kapcsolódó más írókra, weboldalakra, nagy eséllyel nekik is van profiljuk a Pintersten!

Webdesign témában szeretnék ajánlani néhány követésre érdemes táblát és profilt.

A színek szerelmeseinek talán ismerős is lesz a Colourlovers név, íme az ő profiljuk a Pinteresten

 

Logo design témában egy hatalmas gyűjtemény, inspirációnak is remek!

 

Webdesign, UI/UX témában kihagyhatatlan az Awwwards gyűjteménye

 

Tekintélyes gyűjteménnyel rendelkezik a Canva is, remek insipráció forrás!

 

Érdemes nézelődni a Creative Marketnél is, hatalmas gyűjteményük van!

Ez itt csak néhány kiragadott példa, vágj neki bátran a keresgélésnek, de vigyázz egy idő után nehéz lesz abbahagyni!

 

 

 

 

 

 

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.