Használd a Pinterestet is a vállalkozásodhoz! 1. rész – Webdesign Tanfolyam

Használd a Pinterestet is a vállalkozásodhoz! 1. rész

2018. május 28. - 18:58 • írta: Dörnyei Barbara

A Pinterest ma már nem csak látványos tortareceptek keresésére, vagy lakberendezési inspirációk kutatására alkalmas közösségi oldal, hanem már nagyon sok vállalkozás is jelen van és mutatja meg magát ezen a fórumon is. Ez pedig azért van, mert már a vállalkozások is felismerték, hogy milyen remek marketing lehetőséget jelent nekik a Pinterest, ami bár a többi nagyon népszerű közösség oldaltól sokban különbözik, a sikere és népszerűsége mégis töretlen. Az emberek nagyon szeretnek nézelődni, ötleteket meríteni az interneten, ezeknél jobban pedig már csak gyűjtögetni szeretnek, a Pinterestnél pedig jobbat ehhez jelenleg aligha találunk. Ebben a posztban a kezdeti lépéseket szeretném bemutatni, majd a folytatásban adok néhány hasznos tippet a Pinterest sikeres használatához.

Ha te sem szeretnél lemaradni, vagy szívesen használnád ki a Pinterest lehetőségeit, melyek ingyen elérhetők, akkor készíts egy üzleti profilt a vállalkozásodnak. Az üzleti profil használata a sima profilhoz képest azért is megfelelőbb egy vállalkozás számára, mert így elérhetővé válnak bizonyos speciális funkciók, amik egy személyes profilban nem. A Pinterest üzleti profilt kialakíthatod úgy, hogy a már meglévő személyes profilodat alakítod át, illetve úgy, hogy létrehozol egy teljesen új üzleti profilt, mégpedig itt a Pinterest for business oldalon.

A saját profilod átalakítása megvan pár kattintással, ehhez a saját profilon a jobb felső sarokban lévő három pontra kell kattintani és az így megjelenő menü segítségével át is konvertálható a profil.

 

Ha sikerült regisztrálni illetve átalakítani a profilt, akkor a Beállítások/Settings menüpontban értelemszerűen töltsük ki az adatokat.

  • Tölts fel egy aktuális profilképet, vagy a logódat.
  • Válaszd meg jól a felhasználói neved, mert ez fog megjelenni a Pinterest oldalad URL-jében is.
  • Írj lényegre törő, nem túl hosszú leírást is magadról, a vállalkozásodról, arról, hogy mivel foglalkozol, miért keressenek téged.  Ne feledkezz meg a kulcsszavaidról sem, segítsünk kicsit a keresőknek!
  • Az adatok között add meg a weboldalad is.

Ha már a weboldalad is szóba került, ezzel is van néhány teendő, illetve jó lehetőség amiket szintén érdemes kihasználni. A Pinterest ugyanis nagyon jó kis eszközöket kínál amikkel egyszerűbbé teheted a tartalmaid mentését és az elért eredményeid kiértékelését.

Az egyik ilyen hasznos eszköz a Mentés/Save gomb, aminek segítségével a látogatók könnyen tudják menteni az oldalad képeit a Pinterestre. A mentés gomb elkészítésének leírását ITT találod. Ha a mentés gombot telepíted az oldaladon, akkor minden kattintható kép mellett megjelenik majd egy Pinterest logó, melyre rányomva menthetik a képet a Pinterestre. Ez a funkció nagyon hasznos, hiszen a látogatók maguk terjesztik, osztják meg a tartalmadat a Pinteresten.

A másik nagyon hasznos eszköz, a weboldal igénylése, melynek segítségével megtudhatjuk, hogy a weboldalunkról miket mentettek ki a látogatók, valamint minden egyes az oldalunkról származó pinnél megjelenik a weboldalunk címe.  Erről az eszközről részletes leírást ITT találsz.

Ugyanígy a Settings/Beállítások menüben van lehetőségünk összekötni a Pinterestet más közösségi oldalainkkal is.

Az Analitika, ami a képernyő bal felső sarkában elérhető, nagyon sok hasznos információt ad nekünk arról, hogy pontosan kik látogatják a tábláinkat, férfiak, vagy nők, hány évesek és melyik területekről valók és, hogy milyen az érdlődési körük. Megtudhatjuk azt is, hogy mire kattintanak, mi a legnépszerűbb az oldalon stb. Ezek marketing szermpontból nagyon hasznos információk, amiknek nagy hasznát vehetjük a vállalkozásban.

 

Ezzel tehát már van egy “menetkész” üzleti Pinterest profilod, aminek a használatához tippeket a következő posztban adok!

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.