Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Tanulás

Gyakorlat teszi a mestert!

2017. szeptember 13. | Dörnyei Barbara

# # # # # # # # # #

Hatalmas benned a tudásszomj, és szeretnél még tanulni, gyakorolni és fejleszteni a készségeidet? Az OWT tanulói közül nagyon sokan vetik bele magukat nagy lendülettel a gyakorlásba is és sok önálló feladatot is elkészítenek, a mi legnagyobb örömünkre.

Összegyűjtöttem néhány olyan online lehetőséget, ami remek gyakorlás lehet akár az OWT leckék mellé kiegészítésnek, ha van hozzá kedved és időd. Bár ezek mind külföldi oldalak, akkor is érdemes körülnézni, ha nem az angol a legerőssebb oldalad, több olyan anyag is van, ami nyelvtudás nélkül is jól használható.

A briefbox.me briefek, gyakorlatok, útmutatók és inspirációk tömegével vár, a kész terveket fel is töltheted. Szerintem nagyon jó ez a fajta, a valódi élethez hasonló megközelítés, hiszen ott is gyakran egy brief alapján kell designt készíteni. Az oldal kifejezetten designerek számára készült és tartalmaz előfizetés után és ingyenesen elérhető anyagokat is.

Briefbox

 

A Skillshare.com egy online tanulóközösség, ahol van lehetőség tanulni és oktatni is. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne magas a színvonal, nagyon sok jó kurzust találunk a kínálatban. Az oldal több területen is nyújt hasznos útmutatókat, tanfolyamokat, ebből csak az egyik a design.  A Skillshare nagyon népszerű az OWT tanulói között is, talán éppen azért, mert ott a szorgalmas tanulókat jutalmakkal is ösztönzik a további tanulásra. A tananyagok jelentős része elérhető díjmentesen.

 

Skillshare

 

Az Udemy.com szintén több területen kínál minikurzusokat, ezek között szerepel több design és webdesign témájú is, itt is van lehetőség ingyenes kurzusokat igénybe venni. Az ingyenes tanfolyamok között is van több nagyon jól használható a webdesign témában is.

Udemy

 

 

A Coursera.org az eddigiektől annyiban tér el, hogy kvázi gyűjtőoldalként funkcionál, így kínálja számos oktatási intézmény online kurzusait. A választék itt is bőséges, nyelv és témakör szerint is lehet válogatni a kurzusok között.

Coursera

 

Ennyi lenne most az ajánlás a teljesség igénye nélkül. Ha szeretnél önállóan is tanulni, ezek bármelyike jó megoldás lehet, annál is inkább, mert az online tanfolyamok hatalmas előnye az iskolai oktatással szemben, hogy akkor veszed elő amikor időd van rá, amikor neked alkalmas. Jó tanulást!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange