Görbíts te is úgy, mint a profik! – Webdesign Tanfolyam

Görbíts te is úgy, mint a profik!

2018. május 07. - 15:10 • írta: Dörnyei Barbara

Amikor eljön a pillanat, hogy rajzolni kell valamit, ami nem szabályos alakzat és elő kell venni a Pen toolt, sokan megijednek a grafikus programok Bézier görbéitől. Első nekifutásra teljesen kezelhetetlennek tűnnek, mintha arra kanyarodna amerre ő akar, hopp most meg el is ejtettük, mintha valahogy elveszítenénk az uralmat felettük. Márpedig görbék nélkül nem grafika a grafika, úgyhogy érdemes megbarátkozni velük. A jó hír az, hogy egy kis gyakorlással könnyen rá lehet jönni a dolog nyitjára és onnantól nincs megállás, bármit meg tudunk rajzolni! A Pen tool ráadásul univerzális eszköz, ha az egyik programban megtanuljuk használni, akkor egy másikban is menni fog.

Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni, elsőként ezzel a poszttal, amiben megismerheted a Pen Tool használatát a Photoshopban!

Illetve ITT van egy másik útmutató Photoshophoz a photoshopcafe.com oldalról és bár angol nyelvű, de ez is nagyon részletes, hasznos!

 

Ha Illustrator rajongó vagy, akkor íme ITT egy útmutató Illustratorhoz is, még pedig egyenesen az Adobe-tól! Ez annyira nagyon részletesre sikeredett, hogy más eszközöket is bemutat, ha van kedved, azokat is gyakorolhatod vele!

 

 

Affinityhez is találtam nagyon klassz segítséget ITT.

Ha pedig Sketch felhasználó vagy, akkor EZ a tutorial lesz hasznos.

Ha pedig játszva szeretnél gyakorolni akkor téged vár a Bézier Game. Vigyázat, hosszú időre rabul ejthet!

 

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük