Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Görbíts te is úgy, mint a profik!

2018. május 07. | Dörnyei Barbara

# # # # # #

Amikor eljön a pillanat, hogy rajzolni kell valamit, ami nem szabályos alakzat és elő kell venni a Pen toolt, sokan megijednek a grafikus programok Bézier görbéitől. Első nekifutásra teljesen kezelhetetlennek tűnnek, mintha arra kanyarodna amerre ő akar, hopp most meg el is ejtettük, mintha valahogy elveszítenénk az uralmat felettük. Márpedig görbék nélkül nem grafika a grafika, úgyhogy érdemes megbarátkozni velük. A jó hír az, hogy egy kis gyakorlással könnyen rá lehet jönni a dolog nyitjára és onnantól nincs megállás, bármit meg tudunk rajzolni! A Pen tool ráadásul univerzális eszköz, ha az egyik programban megtanuljuk használni, akkor egy másikban is menni fog.

Ehhez szeretnék egy kis segítséget adni, elsőként ezzel a poszttal, amiben megismerheted a Pen Tool használatát a Photoshopban!

Illetve ITT van egy másik útmutató Photoshophoz a photoshopcafe.com oldalról és bár angol nyelvű, de ez is nagyon részletes, hasznos!

 

Ha Illustrator rajongó vagy, akkor íme ITT egy útmutató Illustratorhoz is, még pedig egyenesen az Adobe-tól! Ez annyira nagyon részletesre sikeredett, hogy más eszközöket is bemutat, ha van kedved, azokat is gyakorolhatod vele!

 

 

Affinityhez is találtam nagyon klassz segítséget ITT.

Ha pedig Sketch felhasználó vagy, akkor EZ a tutorial lesz hasznos.

Ha pedig játszva szeretnél gyakorolni akkor téged vár a Bézier Game. Vigyázat, hosszú időre rabul ejthet!

 

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange