Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Motiváció

Ez kell, hogy jó webdesigner legyél!

2020. január 10. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

Indul az év, nagyon sokan vágnak képzéseinkbe, mert vonzó számukra a kreatív munka és a szabadúszás lehetősége. Végre nem egy szürke egérnek lenni egy multinál vagy egy unalmas munkát végezni, szabad szemmel nem is látható fizetésért!
Otthonról dolgozni sokak álma és a kötetlen munkaidő, a családbarátabb élet egyáltalán nem elérhetetlen, sok-sok tanulónk bizonyította már. Idén talán Te is belevágsz!

Sok kérdés is érkezik hozzánk, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki jó és keresett webdesigner legyen? 

A tananyagunk megad az induláshoz mindent, két dolgot azonban nem tudunk a leckék mellé csomagolni:

IDŐT

és

ELHIVATOTTSÁGOT!

Erre a kettőre mindenképp szükséged van!

Az idő az egyformán jut mindenkinek, a 24 órában meg kell találnod azt a rést, amikor a tananyagokat feldolgozod ÉS gyakorolsz! Hoppá! 

Ugyanis pusztán a leckék elkészítése még nem ad annyi gyakorlatot, amennyi az adott témakör elsajátításához szükséges! Ha egy heti anyagot 3-4 óra alatt feldolgozol, még legalább ugyanennyit kell azzal töltened, hogy elkészíted a feladat saját verzióját, hozzáolvasol, próbálgatod az addig tanultakkal együtt mire jutsz! Ez azt jelenti, hogy ha az a célod, hogy webdesigner akarsz lenni, akkor MINDEN NAP valamennyit foglalkoznod kell a témával a következő min. 1 évben! Amikor nem grafikázol, nem kódolsz, akkor szakmai blogokat keresel és olvasol, inspirálódsz vagy referenciákat készítesz a portfóliódba!

Az időt neked kell megtalálni, lefaragni a mostani elfoglaltságaidból! Egy időre parkolópályára tenni a Youtube-on csüngést, vagy az órákon át chatelést, csoportokban lógást, lemondhatod a Netflixet is! Igen, pontosan itt van az az idő, amit a saját fejlődésedre fordíthatsz!

Itt jön a képbe az elhivatottság!

Hogy érdekel-e annyira, hogy utánanézz! Hogy képben legyél a trendekkel? Hogy kipróbálj más megoldásokat is? Ugyanis ez egy olyan terület, ahol soha nem ér véget a tanulás! Napról napra tágul, mint az univerzum! 

Ha két aktuális lecke között ezeket nem teszed meg, csak ledarálod a kötelezőt, abban sem keresed meg a logikát, az összefüggéseket, hanem csak szolgaian másolsz, akkor nem leszel jó designer! Semmilyen se leszel! Végre tudsz majd hajtani egy előre megírt feladatot a szoftverrel, de nem tudsz majd létrehozni önállóan semmit!

A webdesignhoz nincs útmutató! Nem kapsz semmit sem készen! Minden munka más téma, más célok, más idő és költségkeret, más technikai megoldások és nem utolsó sorban más emberek. Problémákat kell megoldani, lehetőleg gyorsan!

Akarj több lenni! Akarj mindent tudni, ami csak tudható róla, képezd magad napról-napra! A tutorialok után gyakorolj csak a saját kedvedre koncepció terveket, oldalakat, amiben kitalálsz valamit és addig tekered, addig csavarod, míg meg nem valósítod! Ha megvan benned ez a fajta belső késztetés, akkor jó designer lehetsz, még akkor is, ha most még nincs meg hozzá a szoftveres tudásod!

Másod van, ami keveseknek! Ezzel nem csak jó fizetést teremthetsz magadnak, hanem egy egészen más életet!

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange