Egyszerű képfeljavítás Photoshopban – Webdesign Tanfolyam

Egyszerű képfeljavítás Photoshopban

2019. március 27. - 17:13 • írta: Vida Hajnalka

3 alapvető korrekciós réteg + 1 filter

Bizonyos eseményeken készült, gyengébb minőségű fényképek elérhetik számunkra azt a nélkülözhetetlen besorolást a kis szívünkben felállított aprócska polcon elhelyezett fotóalbumban, amikor már érdemes feljavítani őket, és érdemes foglalkozni azzal, hogy jobban nézzenek ki.

Vagy azért, mert egyszerűen erre van igényed, vagy mert szeretnéd elküldeni a nagyinak Peti első meccsén készült fotóidat, amikor is kiderült, hogy a gyerekből lehet még Diego Maradona; persze kizárólag a futballtehetségére koncentrálva.

Képszerkesztési szempontból ehhez nem kell mást tenned, mint megnyitni a kívánt fotót Photoshopban. Ezt követően pedig létrehozni a képre 3 korrekciós réteget:

Finomhangolás következik, mert jó lenne megőrizni a kép valós megjelenését, és nem átmenni sci-fibe.

Megjegyzés: Az éles vonal arra szolgál, hogy lásd a különbséget: módosítás előtt és után. Minél több korrekciós réteg került rá, annál szembetűnőbb az eltérés.Ebben a lépésben készüljön egy másolat az alaprétegből (background), majd arra jön pici élesítés még: Filter / Sharpen / Smart Sparpen

Ezen felül persze rengeteg mindent lehetne még megváltoztatni ezen a fotón is akár; de ezekkel már egy magasabb szintre tudod emelni minőségben.

FONTOS: Ha, nagyjából minden fotódon ugyanazokat a módosításokat szeretnéd végrehajtani, érdemes előre gondolkozni, és egy actiont indítani szerkesztés előtt.

A postban felhasznált képet innen tudod letölteni, és kipróbálni rajta az itt ismertetett módosításokat:
https://www.pexels.com/photo/photo-of-family-on-seashore-1574653/

Ezeket láttad már?

A szerző: Vida Hajnalka
2012 óta foglalkozom grafikai tervezéssel. A tanfolyamon a bevezető, az arculati és a design leckéket oktatom, ill. segítem tanulóink fejlődését.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

AJÁNDÉK: Most egyösszegű befizetés esetén Wacom digitális rajztáblával ajándékozunk meg, 39.900 Ft értékben!EZ ÉRDEKEL!
+ +