Dupla expoziciós láz! – Webdesign Tanfolyam

Dupla expoziciós láz!

2016. november 21. - 09:04 • írta: Tóth Zsuzsanna

Hol volt, hol nem volt… régen a fotózás hajnalán még nem szelfiztek és tolták ki a közösségi oldalakra százszám a népek, hanem filmre fényképeztek, amit különféle löttyökben hívtak elő papírra, szóval tiszta béna volt az egész! Nagyjából ezt mondanám el a 12 éves lányomnak, mert ugye ő nem tudja mi a film, hogyan keletkezhetett rá a kétszeres vagy akár többszörös fényképezés egyetlen kockára. Ezt csinálták véletlenül és csinálták direkt is a különleges hatások érdekében. Ma már egy beállítási mód csupán a gépeken, vagy még egyszerűbb módon ott sem kell lenni, elég ha a Photoshopban bűvészkedünk a tetszőleges fotókon!

Nagyon-nagyon látványos képek készíthetőek ennek a technikának a segítségével, az elkészítése mégsem olyan bonyolult, próbáld ki: Dupla Expoziciós tutorial Photoshopban

double-exposure-effect-step10

A sikeresség egyik kulcsa a képválasztásban rejlik, nem mindegy, hogy milyen képeket akarsz összemosni, így azzal mehet el a legtöbb idő.

fireshot-capture-062-video-tutorial_-how-to-create-a-doubl_-http___blog-spoongraphics-co-uk_vi

Ugyanez a technika, kicsit megbolondítva jelenleg is népszerű vizuális elem a fiataloknak szóló tartalmak illusztrálására, ez a látványvilág a 90-es éveket idézi.

Videós segédlet színes dupla expoziciós képhatáshoz

a39f1531548249-5655936080b4b

Lehet ilyen hatást gombnyomásra is készíteni egy Photoshop action segítségével is, igaz így azért meglehetősen korlátozzuk a végeredményt.

alon-avissar-09

Csodáld meg Alon Avissar finom munkáit!

10955239_917838681594329_6469623927348055757_n

És Emi Haze egyedi látványvilágát!

És egy egész mappányi csoda a Pinteresten: Double Exposure Photography

 

 

A szerző: Tóth Zsuzsanna
10. éve foglalkozom webdesign tervezéssel - Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként (Mcorp Média, Alchimedia Studio, stb.), de ügyféloldalon is pl. Extreme Digital. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig online és offline tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felülettervezésével foglalkozom. Büszke vagyok arra, hogy a saját cégem vezetem, és mindig keresem az új és kreatív jövőmegoldásokat. Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.