Coming out – Webdesign Tanfolyam

Coming out

2020. január 07. - 08:32 • írta: Tóth Zsuzsanna

Egy comingouttal kezdem az új évet. Elmesélem a tavalyit.

Tavaly, ugyanezen a napon nálunk hó volt. Szeretem a havat, de egy porcikám sem kívánt felöltözni és kimenni a lakásból. Volt, hogy napokig nem mentem ki, ha nem volt muszáj. Nehezemre esett felkelni is és elvégezni a napi teendőim. Szürke volt kinn az ég és az arcom is szürke volt, amikor belenéztem a tükörbe. Már rég nem is értettem, hogy ki ez a nő itt, aki rám néz. Nem voltam önazonos, nem találtam a helyem. Az elmúlt években a munkámban sikeres voltam, mindenem megvan, gyönyörű családom van. Mégis úgy éreztem megfulladok. Nem most kezdődött ez már, az előző évben is sokat voltam beteges. Folyton gyötört a migrén, nehezen viseltem a stresszt, állandósultak a rosszulléteim. 

Januárban volt egy este, amikor azt hittem, hogy infarktusom van, de “csak” egy pánikroham volt. Az orvos rávett, hogy naponta többször méregessem a vérnyomásom, ami elég magasnak bizonyult, kaptam is gyógyszert rá. Úgy éreztem, mint aki széthullik mint fejben, mint testben. Tele voltam gyulladásokkal a bőrömön, az inzulinrezisztenciám kezeletlenül tombolt, pajzsmirigy alulműködés, hormonális problémák, mellékvese kimerülésre kezdtek vizsgálni és mellé kellően mély depresszió, amely egy remek életközepi válsággal koronázta meg az egészet a “40 leszek mindjárt, akkor most mi is az életem értelme?” című drámás komédiával.

Máris a lényegre térek. 

Van egy mondás, miszerint ha valaki nem változtat, akkor még nem fáj eléggé. Ezen a ponton én változtattam. Kevesebb, mint egy év alatt leszámoltam azzal a dologgal, amit évek óta tolok magam előtt. Egy februári napon – mert januárban még nem volt erőm, még nem fájt ezek szerint eléggé – úgy döntöttem amikor eljöttem az orvostól, hogy elég! 

 

View this post on Instagram

 

Hasznos jószág a Timehop! Mindig elém teszi a régi fotókat, hogy tudjam, hogy nem akarok ekkora fejet, hasat, segget és az azzal járó magasvérnyomást, inzulin hullámvasutat, migrént! Meg persze lepedőkben járni, mert egy normális ruha se jön rám… vagy úgy nézek ki benne, mint egy teleszart búvárruha. Nem akarok szuszogva felkelni a kanapéról, úgy futni a gyerek után mint a jeti, és antinőnek érezni magam! Ez nekem 8 hónap eredménye, de már 100 nap alatt is hihetetlen változást érhetsz el! Nem mondom azt, hogy a #ketogénétrend a te utad. Én semmire nem akarok senkit rávenni, abból vannak itt elegen! Én csak azt tudom, hogyha nekem sikerült, neked is menni fog! Nem csodaszerek kellenek hozzá, hanem akarat, vagyis önuralom. Hogy te legyél a főnök a tested és a gondolataid felett! Hogy neked nincs akaratod? Ne viccelj már! Ez speciel mindenkinek egyenlően adott! Holnap szeptember 1. ami egy kis január… de ne fogadkozz! Csak csináld! Csináld! Csináld!

A post shared by Zsu – Keto & Run (@keto_and_run) on

Elkezdtem a diétát, mozgást és ma 32 kg-val könnyebben, gyógyszerek nélkül és az összes betegségem, tünetem, nyűgöm és nyavalyám nélkül írom neked ezeket a sorokat.
(Ha érdekel a történet, a módszer, akkor kövess az Instagramon.)

Közben elmúltam 40, és egyáltalán nem fájt. Sőt, egy teljesen új életszakaszba kerültem, amit nagyon élvezek, mert végre a gyerekek is akkorák, hogy jut idő magamra. Nem is az idő. Inkább az igény. Mert ezt igazából megtehettem volna eddig is bármikor.
Tizenévig saját magam háttérbe szorítottam a család és a munka miatt. Nagyon fontos, hogy legyen saját terem, énidőm, saját magamnak megélni azokat a dolgokat, amiket szeretnék! 

A változtatáshoz pedig semmi más nem kellett, mint akarat. Pont ugyanaz az akarat, ami segített megvalósítani azt, hogy otthagyjam az állásom és szabadúszóként dolgozzak. Akkor ugyanígy már nagyon fájt a mindennapos hajnalban kelés, vidékről Budapestre buszozás, hogy alig láttam a lányom, és az értelmetlen munka a munkahelyemen. Esténként és hétvégéken építgettem a vállalkozásom, hogy egy éven belül felállhassak és azt mondhassam, hogy: Viszlát és kösz a halakat!

Életem legjobb döntése volt, még akkor is, ha nehéz volt. Mocskosul nehéz, mert senki nem támogatott, sőt! 

Mindannyiunk életében vannak pontok, amikor már fáj. A nemszeretem munka, a kiszipolyozó munkahely, vagy az, hogy nem valósítottad meg önmagad, a vágyaid, idővel megbosszulja magát. Ha több is van, összeadódnak és fizikai gondokat okoznak. 

Itt az év eleje, amikor túl vagyunk az újévi fogaldalmakon. Tudom, hogy sokan nagy lendülettel fognak bele mindenbe egyszerre, majd bedarálják őket a hétköznapok és akkor kezdődik az, hogy jó, majd tavasszal, jó, majd a nyári szünetben, jó majd, ha újra iskolába mennek a gyerekek és így telik el az év!

Minél idősebb vagyok, annál inkább látom, hogy 1 év egy csettintés. Most született a kicsi lányom és már óvodás. Csak a most van. Ez nem egy idézetes kép, hanem egy megállapítás, miszerint nem jön el a tökéletes pillanat arra, hogy változtass. Azt veszed csak észre, hogy szorít, hogy nyom, hogy fulladsz, hogy ideges vagy, haragszol a világra vagy valahol máshol jársz folyton fejben. 

Nekem egy év sem kellett ahhoz, hogy újra összerakjam önmagam. Ha ezt előbb tudom, akkor nem várok vele éveket! Mennyi mindenről maradtam le, amit még harmincasként könnyebben megtehettem volna… de ezen sem szabad keseregni! Ha minden jó megy, akkor még van időnk. De azt jól kell kitölteni!

Azért írok itt erről, mert nekem ez a feladatom a tanfolyam során is. Megmutatni, hogy mindenki csak egy ember. De minden ember képes csodákra, ha igazán akar valamit! Láttam már rengeteg ilyen hétköznapi csodát, tudom, hogy elsősorban akarat és kitartás kell a csodás történetekhez. Ez pedig mindenkinek elérhető!

Bele kell vágni abba, ami a szívünk vágya, legyen az egy álom vállalkozás, vagy egy szabadabb élet! Változtass, tanulj, tedd meg, ugyanis senki nem fogja megtenni helyetted!

Címkék:

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
Lassan 20 éve foglalkozom webdesign tervezéssel, több mint 10 éve vagyok vállalkozó. Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként, de ügyféloldalon is. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felület tervezésével foglalkozom. Ezeket az ismereteket és tapasztalatokat gyúrom be a leckéimbe, amelyek egy könyvben sem találhatóak meg :) Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

BRÉKING: Egész szeptemberben ajándék digitális rajztáblával várunk 39.900 Ft értékben!EZ ÉRDEKEL!
+ +