Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Segédlet

Colorion – remek új paletta-eszközök

2021. augusztus 17. | Bognár Péter

# # # # #

Már számos remek generátort bemutattunk itt, a blogban, de ezekből a remek kis kütyükből soha nem elég – egyrészt remek ötletekkel gazdagíthatják a designjainkat, akár meg is könnyíthetik az életet – másrészt meg egy új játékszer mindig örömmel tölti el az embert. Azt pedig még csak meg sem említettem, hogy milyen inspirálóan hathat, ha az ember más, befutott, vagy éppen feltörekvő designerek, programozók munkáját láthatja a weben.

A mai versenyzőnk Csaba Kissi Szlovákiából (így jeleníti meg magát minden platformon), és a keze munkáját dícsérő Colorion.co című weboldal, ahol több nagyon csinos és roppant praktikus, főleg a színekkel kapcsolatos eszközt állított össze nekünk. 

Kezdjuk a talán legizgalmasabbal, ez a Gradient Buttons című gyűjtemény. Ahogy a neve is mutatja, színátmenetekben pompázó gombokat készíthetünk vele – pontosabban szólva kölcsönözhetünk belőle, ugyanis ez lényegében egy igen méretes gyűjtemény, közel 250 gombbal. Két dolog teszi remekké: a gombok nem csak, hogy csinosak, és egy remek hover effektus is javítja rajtuk az összképet, de gombnyomásra ki is másolhatjuk az őket alkotó CSS kódot, hogy aztán azt csináljunk vele, amit akarunk.

Az oldalon található többi eszköz már a nagy klasszikus, a paletta készítés körül forog.

A Base Colors menüpont tartalmazza a 140 html alapszín listáját, és az egyes színekre bökve megkaphatjuk az azt tartalmazó öttagú palettakombinációkat. Emellett böngészhetük a Material Design és a Flat UI  Design stílusa szerinti kombinációkba rendezett palettákat is. Ha egy 5 (vagy 3-4) tagú palettára rábökünk, a részletes információkat tartalmazó oldal a hexadecimális kódok mellett még 2-2 árnyalatot tartalmaz minden színhez. A kész palettákat TXT formátumban letölthetjük, vagy egyenesen a vágólapra másolhatjuk. 

A böngészőoldalakon a szimpatikus palettákat szívecskékkel megjelölhetjük, így egyszerűbb lesz 10 perc keresgélés után visszatalálni ahhoz, amelyik már a legelején megtetszett (pláne, hogy lehet a címke szerint szűrni is a megjelenítést).

Jópofa eszköz még végül az Image to Material című kis generátor, ami egy feltöltött képből készít egy öt színből álló palettát, amit azután kicsit kiigazítva a Material Design elveinek megfelelő kontrasztarányú csokorrá alakít. Ha megvan az a kép, aminek a hangulatát szeretnéd a designodban viszontlátni, a használatával megspórolhatsz vele magadnak némi macerát.

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange