Alkalmazások, amikkel szuper infografikákat készíthetsz – Webdesign Tanfolyam

Alkalmazások, amikkel szuper infografikákat készíthetsz

2017. augusztus 04. - 17:37 • írta: Dörnyei Barbara

Mire jó az infografika? Elsősorban arra, hogy szárazabb, összetettebb információkat adjon át olyan formában, ami szebb, átláthatóbb és könnyebben megérthető. Ma, amikor mindenhonnan ömlik ránk az információ, az infografikák egyre fontosabb szerepet játszanak. Szerencsére már elérhetők olyna online eszközök amik ingyen is használhatók és a segítségükkel viszonylag gyorsan, csinos kis anyagokat kattintgathatunk össze magunknak.

A Canva Infographics egy hálás megoldás lehet azoknak, akik szeretnék maguk készíteni a dolgaikat, de nem használnak komolyabb grafikus programokat. Az előre elkészített elemek végtelen választéka segít abban, hogy olyan legyen a végeredmény, vagy legalábbis nagyon hasonló, mintha egy profi készítette volna. Természetesen ez is online és ingyenes, mint a Canva maga.

 

A Piktochart egy nagyon innovatív eszköz, nagyon egyszerű használattal, mégis nagyon sokoldalú. Több, mint 600 template közül választkhatunk, több, mint 4000 ikon és kép, rengeteg grafika, téképek grafikonok állnak rendelkezésre. Ami nagyon hasznos, hogy adatokat importálhatunk Excell fájlból vagy Google spreadsheetből is. A kész végeredményt letölthetjük nagy felbontású jpg, png, vagy akár pdf formátumban is.

 

A Venngage leginkább talán a Canva megoldásához hasonlít, ehhez sem kell különösebb szakmai tudás. Előre elkészített elemek garmadája várja, hogy elkészítsd vele a saját művedet. Több, mint 100 templateből választhatjuk ki a nekünk megfelelőt és már indulhat is a munka. Mindehhez 24 órás segítséget is ajánlanak a regisztrált felhsználók számára.

Az Easel.ly azt állítja, hogy a világ legegyszerűbb design eszközét készítették el nekünk. Itt is hatalmas nyersanyag forrást találunk, az ingyenes regisztráció után. Egy dolog biztos, hogy nagyon szép színes infografikákat állíthatunk elő ezzel is, a használata is nagyon egyszerű drag-and-drop, vagyis “húzkodós” ez a felület is.

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek. Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.