A tanulás joga a Tiéd! Élj vele! – Webdesign Tanfolyam

A tanulás joga a Tiéd! Élj vele!

2018. március 04. - 08:15 • írta: Tóth Zsuzsanna • 12 hozzászólás

Egyszálszegfű. Tükröscelofán. Egyvödörrózsa. Négyórakkorkelni. Háromnapigcsomagolni. Jajcsaknessenazeső.

Nőnap. Nekem ez beleégett az agyamba. Virágboltos szülőkkel az ünnep napok eléggé másak. De hogy mit jelent a nőnap, miért van egyáltalán – sosem mondta el senki.

A nemzetközi nőnap létrehozói szerint az egyszerű, de mégis történelmet alakító nők napja, ami a nők évszázados küzdelmét eleveníti fel, melyet az egyenlő jogokért és lehetőségekért vívtak. Az első március 8-hoz kötődő esemény 1857-ben történt, amikor március 8-án emberibb munkafeltételeket és magasabb fizetést követelő textilipari nődolgozók tüntettek New York utcáin.
(forrás: Wikipédia)

Ugorjunk 20 évet.

Három kislány mellett elég korlátozottan nézek bármilyen filmet. A számolás joga 50 évvel ezelőtt játszódik. Azaz nem túl messze ahhoz, hogy megdöbbenjek rajta. Mert nagyon is át tudtam érezni, hogy milyen nőként kirekesztettnek, kinézettnek lenni, csak azért mert többet akarok, mint recepteket nézegetni vagy körmöt lakkozni. Három fekete nő története, akik megváltoztatták az informatikát és az űrhajózást. Elon Musk se lenne a fasorban sem a piros autójával, ha ezek a nők nem mernek és tesznek! A kirekesztést ma is tapasztalhatjuk – nem kell feketének lenni hozzá – hiszen legfőbb körökben nőügyekkel nem foglalkoznak. 

Ha még nem láttad, mindenképp ajánlom. Ha pedig lányaid vannak, ahogy nekem – Mutassunk sok ilyen filmet a lányainknak!

Tanulj! Te változtathatsz csak!

Van egy szám a kezemben. Jelenleg a képzésünkön résztvevők 70%-a nő. Azaz 100 tanulóból 70, 1500 tanulóból több, mint 1000 nő! Ez csodálatos azt nézve, hogy 100 éve sincs annak, hogy választójogunk van. És még kevesebb ideje lehet műszaki vagy természettudományi tárgyakat nőként tanulni, ami ma már természetes.

Ezer nő. Ezer sors.

Nagyon sokukkal összefonódott az évek alatt a sorsom, pedig csak beiratkoztak a tanfolyamra. Mára munkatársaim, barátaim, jó ismerőseim. Évekkel később is ha tudom segítem és figyelem őket. Felmondanak, mert méltatlannak érzik az állásuk. Új állást keresnek és találnak is! Vállalkozóvá válási programokban vesznek részt és 1-2 év múlva is hálásan írnak egy-egy sikerről, mert átsegítettük őket egy ponton, amit nem mertek meglépni! Nem én. Mi. A közösség. Őszintén büszke vagyok rájuk, hogy belemertek vágni! 

Ezer nő. Ezer féle félelem.

Mert vannak. Hogy elrontom. Hogy nem sikerül. Hogy mit mondanak. Hogy félek megnyilvánulni, megmutatni amit tudok. Kinevetnek. Öreg vagyok én már ehhez. Vagy épp túl fiatal. Fog-e menni a gyerekek mellett? Munka mellett? Háztartás mellett? Érdemes ezeket a dolgokat megtanulni? Mert sokszor nincs támogató közeg, háttér. Minek az neked? Úgysem tudod megtanulni! De ők megmutatták és minden nap megmutatják, hogy igen! Mennyire hallgatsz a huhogókra?

Ezer nő. Szerte az országból és azon is túlról.

Nagyvárosokból éppúgy, mint aprócska falvakból. Fiatal pályakezdők, családanyák, sőt van pár nagyon fiatalos nagymamánk is, akik nem rettennek vissza a megváltozott világ új kihívásaitól. Vannak köztük vezetők, orvosok, tanítónők, kertészek, sportolók, újságírók, fotósok, lelkészek… sokan ezek mellett 3-4-5 gyerekkel, de ugyanitt kötöttek ki. Mert többet akarnak. Változtatni akarnak. Jobb lenni a munkájukban, vagy jobb állást találni. Önmaguk megoldani problémákat. Vállalkozni, másképp élni, mint ahogyan mások. Mert lehet. Mire leszel képes a tanfolyam végén?

Száz nő. 90 nő. 85 nő. 80 nő. 75 nő. 70 nő. 65 nő. 60 nő.
50 nő. 35.nő. 

Már csak 30 hely maradt!

Ennyinek szeretnék most esélyt adni a tanulásra! 

Válaszd most Prémium vagy Prémium Plus tanfolyamunk és mindössze az oktatók munkadíját kell kifizetned, a tananyagot nem, azaz 50% kedvezménnyel tudsz jelentkezni!

Mit kell ehhez tenned?

 1. Gyorsnak kell lenned, mert egy több ezer fős email listára illetve 20.000 fős Facebook oldalra kerül ki a kedvezmény, nem szeretném, ha lemaradnál róla!
 2. Gyorsnak kell lenned, mert a kedvezmény csak 2018. március 8. éjfélig vehető igénybe!
 3. Válaszd jelentkezéskor az egy összegű fizetést és írd be az űrlapon a WOMANDAY kuponkódot! A rendszerünk azonnal a felére csökkenti a díj összegét! Add meg az adataid, válassz indulási dátumot és add le a jelentkezésed!

A kedvezmény más akciókkal nem összevonható, pénzre nem váltható, csak egyösszegű befizetés esetén vehető igénybe! A fizetési határidő 8 nap.

A kedvezményt nők vehetik igénybe – a tanfolyamot 18 és 55 év között ajánljuk, de ha valaki úgy érzi magáról, hogy a kora csak egy állapot és szeret új dolgokat tanulni, akkor várjuk szeretettel!

Sajnáljuk fiúk, ez most a lányok napja! Ha Zoltán vagy, akkor esetleg :D A számlázási cím természetesen lehet bárki vagy bármilyen cég, de a tanulóként mindenképp a hölgyeknek szeretnénk kedvezni most!

SAJNOS, ERRŐL MOST LEMARADTÁL!

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
10. éve foglalkozom webdesign tervezéssel - Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként (Mcorp Média, Alchimedia Studio, stb.), de ügyféloldalon is pl. Extreme Digital. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig online és offline tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felülettervezésével foglalkozom. Büszke vagyok arra, hogy a saját cégem vezetem, és mindig keresem az új és kreatív jövőmegoldásokat. Munkáimból: http://awebdesigner.hu

12 hozzászólás a(z) “A tanulás joga a Tiéd! Élj vele!” bejegyzéshez

 1. Zsu, azt hiszem, nem lehetünk eléggé hálásak azért, amit az OWT ad, amit adsz, adtok az oktatókkal. Nagy szavak ezek, de igen – egy ÚJ ÉLET az, amit, ha valaki kitartó, akkor kaphat általatok. Az a támogató közeg, amit a közösség nyújt, szerintem példátlan. Mekkora erő ez!!! Remélem, azért magadra, magatokra is büszke vagy egy picit! :) És köszönöm megint nagyon!!! <3

 2. Mindenképp fontos számomra, hogy nőktől tanulhattam az OWT-n. Olyan nőktől, akik abban a szakmában sikeresek, ami számomra is új utat mutatott és új lehetőségeket niytott. Csak így tovább OWT! Elmondhatatlan, mit adtatok nekem! <3

 3. Köszönöm a lehetőséget és a támogatást. <3 Én minden előképzettség nélkül 40 éves fejjel vágtam bele egy új szakma kitanulásába pusztán azért hogy legyen egy B-tervem . Az OWT és maga a webdesign világa egy roppant izgalmas közeg. Rengeteget tanultam ez alatt a másfél év alatt, az itt tanultakat máris hasznosítom, és így a pályamódosítás küszöbén izgalommal és magabiztosan tekintek előre. Hajrá Csajok! Köszönöm OWT <3

 4. Önállóság, felelősség, lehetőség, nemzetközi szakmai sikerek, függetlenség, biztonság, elégedettség.
  Ezek a legjellemzőbb kifejezések arra az útra, amin ez a tanfolyam indított el.
  Köszönöm!

 5. Ez egy életérzés. Érzés, amikor csodákat alkotsz, olyanokat, amelyekről régebben csak álmodni mertél.. Pénzt keresel, azzal, amit imádsz csinálni. Ha OWT-s vagy, akkor olyan közösségbe csöppensz, ami gyökeresen megváltoztatja az életed! Önbizalmat ad, megbecsülést, más szemléletmódot. Nem utolsó sorban pedig munkát..sok-sok munkát.. Köszönöm OWT oktatói csapat, hogy vagytok!?

 6. Az OWT nem csak egy tanfolyam. Szemléletet ad, kitekintést, nagyon sokrétű szakmai fejlődési lehetőséget.
  Kapukat nyit a világra, kinek-kinek fejlődési igénye, habitusa szerint.
  Nekem egy új életformát adott – a szabadúszó vállalkozó grafikus lettem; inspiráló, kreatív, rugalmas munkakörülményeket teremtve saját magamnak. Lassan fél évtizede vagyok a közösség tagja, mellettem párhuzamosan is hihetetlenül képzett kollégák húzták fel a saját vállalkozásukat az OWT szárnyai alól kinőve. Többen többféle részterület szakmailag elismert tagjaivá nőtték ki magukat – gyakorlatilag önerőből, az itt elsajátítottakat hasznosítva .
  Ezt tudja Zsu tananyaga, az oktatók és a köré szerveződött közösség.

 7. Az OWT csoporton belül végre sikerült olyan hasonló emberekre lelnem, akik nem tudnak és nem is akarnak választani a műszaki, analitikus gondolkodás és a művészi, elvont-elvarázsolt-bohém életmód és tevékenység között. Mert nekik is túlpörög mindkét agyféltekéjük, csillapíthatatlan a tudásszomjuk és a megszerzett, megtapasztalt tudást meg is osztják. Nem kérésre, nem csalira, hanem önként, mosolyogva, segítőkészen.
  Már nem érzem magam UFO-nak. Igazi közösség, sorstársak, kollégák, barátok, ismerősök vannak itt, akiknek mindig akad jó szavuk egymáshoz, de kritikus is, ha a helyzet éppen azt kívánja.
  Formáljuk egymást és mindenki halad előre a maga útján.
  És ez így van rendjén.
  Bár így működne az egész világ!

 8. Mindig szívesen ajánlom az OWT-t, amikor alkalom nyílik rá, és ilyenkor általában elmondom, hogy aki az OWT-t választja, az a tananyagnál bőven többet kap. (: Olyasmit, ami gyakorlatilag megfizethetetlen, beárazhatatlan. Felettem erről a többiek már sokat meséltek.

  Én most röviden csak annyit mondanék, hogy
  egyre inkább olyanná válok, amilyen lenni szeretnék.

  És ebben az OWT-s tanulásaimnak-tapasztalásaimnak is hatalmas szerepe van.

  <3 Hajrá, nők! Drukkolok, Zolik!

 9. Számomra az OWT többek között egy új szemléletmódot is adott, megmutatta, hogy a munka nem szükségszerűen valami rossz, hanem akár olyan is lehet, amit örömmel csinálok. Az itt szerzett tudás is segített egy olyan munkához, amit úgy végezhetek, hogy nőként és anyaként sem kell kompromisszumot kötnöm sem nekem, sem a családomnak. Sőt, ezen kívül még valami nagyon fontosat kaptam itt, egy szuper támogató közösséget, ami magával hozott barátságokat és nagyon jó munkakapcsolatokat is. Így nekem ez a tanfolyam az egyik legjobb döntés és legjobb befektetés volt. ?

 10. Amikor elkezdtem az OWT-t még nem tudtam, hogy 53 évesen jutok el oda, hogy megtalálom azt a hivatást, amit mindig is kerestem, hogy olyan profi szakmai környezetbe kerülök, ahol a legjobbaktól tanulhatok és olyan közösség vesz körül, ahol folyamatosanl konstruktív támogatást kapok. …,de ez történt és nagyon hálás vagyok. Köszönöm.

 11. Amikor tavaly májusban elkezdtem a tanfolyamot, tudtam, hogy ez egy változást hoz el az életembe, de nem tudtam hogy ekkorát. Egy évvel ezelőtt még csak nem is hallottam azokról a programokról, amiket mára már megszerettem, egy évvel ezelőtt nem tudtam, hogy milyen irányban szeretnék karriert építeni, ma már grafikusként dolgozom. Hála az OWT-nek ♥
  Őszintén bevallom, hogy először meglepődtem mikor láttam, hogy az oktatók nagy része nő. (És később láttam hogy a tanulók nagy része is.) Ez mind a mai napig önbizalmat ad nekem, hogy igenis nőként is lehet karriert építeni, vállalkozni, megbízásokat kapni és sikeresen teljesíteni. Hogy a kódolás világában van hely a nőknek, hogy a család nem akadály, hogy küzdeni kell a sztereotípiák ellen, mutassunk példát, és merjünk álmodni :)

 12. Még alig vagyok túl a tanfolyam felén, de már most látom, hogy sokkal többet kapok itt, mint pusztán a tananyagok. Profi anyagok, profi emberektől, rengeteg kiegészítőanyaggal, információval, ami a jócskán túlmutat egy sima tanfolyamtól.
  És ha mindez kevés lenne, a csoportokban látom, hogy akik végeztek hova jutottak és a tanfolyam után is folyamatosan figyelemmel kísérik egymást és segítenek, ha bárki elakad. Egy új világot nyitnak,egy más szemlélettel ismertetnek meg. És még hol a tanfolyam vége?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük