A moodboard még mindig menő, használd te is! – Webdesign Tanfolyam

A moodboard még mindig menő, használd te is!

2017. július 17. - 17:29 • írta: Dörnyei Barbara

A moodboard egy olyan klassz kis eszköz, amivel a tervező könnyebben meg tudja mutatni az ötleteit, elképzeléseit, illetve jobban tudja azt a hangulatot, érzelemvilágot közvetíteni, amit a későbbi munkájával majd vissza szeretne adni. Ezeket szavakban átadni sokkal nehezebb, így szükség van egy eszközre, ami ebben a segítségünkre van, ez a moodboard. Moodboardot, nem csak a webdesignerek, hanem sok más területen dolgozó tervezők is használnak, mint például a divattervezők vagy lakberendezők is.

Ebben a posztban néhány olyan dolgot szeretnék megmutatni, amik a moodboard elkészítésében a segítségünkre lehetnek.

Kezdjük rögtön azzal, hogy mivel is tudjuk összeállítani a moodboardot. Ha valami egyszerűbb megoldásra vágyunk, mint a PS, Illustrator, vagy más grafikus programok, akkor már több olyan online alkalmazásból választhatunk, ami erre a célra jól megfelel.

Moodboardot készíthetünk a már sokak által igen jól ismert Canva segítségével is. A felhsználóbarát, nagyon egyszerű felület, nem igényel semmilyen technikai tudást, tulajdonképpen arra fejlesztették, hogy bárki sikeresen használhassa.

Canva Moodboard tervező

 

Szintén webes lehetőség a Gomoodboard.com, amit már regisztárció nélkül is elérhető, használhatunk egy teljesen üres moodboardot, de találunk az oldalon előkészítve már néhány mintát is, akár azokat is módosíthatjuk tovább. Az elkészült munkát menthetjük, és kaphatunk hozzá megosztható linket is.

Gomoodboard.com

 

 

Remek képforrás a Pinterest egy online moodboard megalkotásához. A valószínűleg legnépszerűbb képmegosztó oldalon, bármilyen témában találunk rengeteg képet, kulcsszavakkal nagyon jól kereshetők a képek, ezzel sok időt megtakaríthatunk magunknak.

 

Egy nagyon sikeres és sokoldalúan használható eszköz az Invisionapp, ami nem is kifejezetten moodboard készítésre készült, hanem rengeteg más dologra is használható a tervezési munka folyamán. A használata ingyenes, tényleg érdemes kipróbálni, mert remek támogatója a designer munkának.

Ha mégis magunk szeretnénk elkészíteni a moodboardot, valamilyen grafikus program segítségével, de mégsem akarjuk a semmiből kezdeni, akkor pedig használhatunk templateket is.

Ebben a csomagban mindjárt 15 PSD templatet találunk, mindegyik négy különböző méretben és kétféle stílusban. Egyszerű geometrikus formák használatával, letisztult stílusban készült minták, amiket elég sokoldalúan használhatsz fel a munkád során.

 

 

A következő szettben olyan mintákat találsz, amiket már nyomtatásra is előkészítettek, csak a tartalmat kell beledobálni és már mehet is a móka.

Címkék:

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.