Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Photoshop útmutatók az alapokhoz

2018. április 20. | Dörnyei Barbara

# #

A Photoshop kétségtelenül hatalmas népszerűségnek örvend. Nagyon sokan választják ezt a szoftvert munkaeszközül, mert remekül megállja a helyét legyen szó akár képszerkesztésről, grafikus designról, illusztrációról, animációról stb. A folyamatos fejlesztésnek hála a benne rejlő lehetőségek száma napról napra nő. Így aztán, aki ilyen területen dolgozik előbb utóbb szembe találja magát egy olyan új funkcióval, amit még nem ismer és ilyenkor bizony jól jönnek az ingyen is elérhető útmutatók, vagy tutorialok. Itt a Webdesign Tanfolyamon a tanulók is nagyon jó alapismeretekre tesznek szert, de mindig vannak olyan lelkes tanulók, akik örömmel fogadják az extra feladatokat is.

Kezdjük mindjárt az alapokkal az Adobe saját útmutatójával, amiből a kezdeti lépésekhez kapsz segítséget, kezdve a képek megnyitásával egészen a mentésig, ITT.

 

A Double Exposure technika iránt mindig nagy az érdeklődés, így nem maradhat ki a válogatásból ez az útmutató ITT, amivel könnyen és gyorsan készíthetsz te is nagyon látványos képeket.

 

Bár ez nagyon alapvetőnek és egyszerűnek tűnhet, annak aki még csak ismerkedik a Photoshoppal, bizonyára jól jön EZ az útmutató az Image Sizing Tool (kép méretező eszköz) használatáról.

 

A Gifek nagyon népszerűek, nem árt, ha ilyet is megtanulsz készíteni, erre készült ez az útmutató ITT.

Ismerkedj meg a Pen Toollal is, mégpedig EZZEL a részletes útmutatóval.

 

Képek vágásához igen hasznos eszköz a Crop Tool, melyhez ezt a részletes utmutatót találtam ITT.

 

A színátmenetekről már nagyon sokszor írtam, mostanában ez az egyik legmenőbb stílus, érdemes megtanulni a használatát. Ebben lesz segítségedre a Gradient Tool, amihez ITT találsz útmutatót.

Végül pedig egy útmutató Auto Selection Tool, vagyis a varázspálca használatához ITT. A kijelöléseket nem árt jó alaposan begyakorolni, mert gyakran szükség van rá.

 

 

 

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange