Barion Pixel

A design első számú szabálya: a kevesebb több

2016. november 22. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

Itt legyen piros! Itt legyen vastagabb betűvel! Árnyék, fény, virágminta, mellé egy kiscica. És az egész legyen nagyobb! Fejezze ki azt, hogy minőség, azt hogy szeretünk kirándulni, a kedvenc kocsim az Audi és a cégünk 12 éves. Jó lenne, ha már a logó bemutatná az egész termékpalettánkat, valamint legyen olyan letisztult, mint az Apple.

Másnap: Nem jó, nem jó! Megnézték a marketingen! Etelka azt mondja, hogy a cégarculatunknak ki kell fejeznie az előremutatást! De nem tudjuk merre legyen az előre, jobbra és balra is nézzük meg egy nyíllal! De nem ám olyan indiánosat!

Természetesen túlzásokba estem, de ezeket a sorokat az élet írja. Van aki most felszisszent, vagy sóhajtott egyet lemondóan… ők már próbáltak ennyi igényt belezsúfolni egyetlen logóba!

Összeszedtem pár példát, amelyet ilyenkor akár be is lehet mutatni, hogy lám, nincs rajta egy fél egyszarvú sem, mégis működik.

cc2

forrás: https://hu.pinterest.com/pin/120682464996169432/

Egyetlen körben egy jól megválasztott betűtípus. Ennek a megjelenésnek az előnye, hogy könnyű mindent egységesíteni, nem drága – azaz nincs 4 színnyomásos, aranyfóliázott hacacáré. Gyorsan elkészül és igényes kiegészítője tud lenni egy kiváló szolgáltatásnak, terméknek.

bb

forrás: https://www.behance.net/gallery/22397973/Bing-Bang-Jewelry-Branding-Packaging

 A design ne nyomja el a terméket magát! Egy ékszerkollekció esetében hagyd az ékszert érvényesülni! Praktikus okokból sem jó, ha minden fecnin ott a gyémánt, virág, geometrikus minta, hiszen a cél elsősorban a márkaépítés, amely a névvel rögzül. Ékszer. Mindenki látja, hogy nem féltégla. Nem kell belenyomorítani, belemagyarázni a logóba, mint a rossz viccmesélő: Érted?

 viragbolt_logoforrás: http://www.thinkkaleidoscope.com/maleys

Ebbe a virágbolt logóba se kötötték bele a világ összes virágát. A koszorúforma egyértelmű jelzés arra, hogy mi a téma, a hozzá illő tipográfiával bárhol használható. Ennyit kell tudnia.

4cb6109767553-5602ea88d2e0c

edb9ad9767551-5602ea88bb8e4

forrás: https://www.behance.net/gallery/1388103/The-Barn

Azt hiszem ennél egyszerűbben nem is lehet. Mégis tökéletesen elég.

Iratkozz fel 7 napos ingyenes, alapozó webdesign kurzusunkra!

Kipróbálom

blog

Üzlet Élet a Zoomon kívül: videokonferencia-körkép

Élet a Zoomon kívül: videokonferencia-körkép

2021. május 04.

Ha másfél éve megkérdezel valakit, milyen alkalmazás a Zoom, jó eséllyel nem tudta volna az illető, vagy esetleg megpróbál tippelni valami képnagyító programra… A koronavírus viszont valamiért pillanatok alatt az egekbe vitte az erős kínai kapcsolatokkal is rendelkező  konferenciaprogram hírnevét, és mára már az óvodások is vele fekszenek-kelnek. Nem volt véletlen a tavaly nagyot futott […]

Tovább a cikkre