Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

A 7 designere: Juhász Krisztián

2013. szeptember 05. | Tóth Zsuzsanna

# # # #

Negyedik hete fut az OWT végzett hallgatóit bemutató sorozatunk, akik egymásnak adják át a válaszadás lehetőségét. A héten Juhász Krisztián válaszol.

juhaszkSzia Krisztián! Mivel foglalkozol jelenleg?

Sziasztok. Én kissé elkanyarodtam a webdesign területéről, és mint junior grafikus dolgozom egy budapesti cégnél. Emellett szabadidőmben természetesen készítgetek kisebb-nagyobb projekteket, és néhány hete cikkírói vénám is edzem egy freelancer internetes portálon.

Van olyan terület, amelyre specializálódtál?

Még nem igazán. Rengeteg lehetőség áll még előttem, kóstolgatom én is, hol, miben tudnék jobb,még ügyesebb lenni. Webes munkáim igyekszem mindig a lehető legletisztultabb, minimalistább irányba terelni, talán ezen a területen érhetek el sikereket, de jelenleg korántsem nevezném specializációnak. Mindenképp a grafikai terület felé húzok, hogy ebből webdesign lesz-e a későbbiekben, vagy megmarad ’sima’ rajzolásnál, majd elválik. Szívesen készítek összetettebb képeket is, így ha sikerül ezen a vonalon maradni, én már elégedett leszek.

Juhász Krisztián webdesigner

Miben változott az életed, mióta elvégezted az Online Webdesign Tanfolyamot?

Ráébresztett arra, hogy jóval több lakozik bennem, mint amit azelőtt mutattam magamból. Rájöttem, hogy képes vagyok egyetlen képen is dolgozni órákat, napokat azért, hogy az a tőlem telhető legjobb munka legyen. Emellett jelentős mértékben nőtt az önbizalmam. Persze nem megyek fejjel a falnak, de Zsu tudja, mennyire visszahúzódó voltam, mielőtt elkezdtem. Ma már fel merem vállalni a munkáim – igaz a korábbiak egy részét már legszívesebben letagadnám, de ez csak jó jel, azt jelenti, fejlődök :)

Juhász Krisztián webdesigner

Hogyan egyeztetted össze a munkádat, családot és a tanulást?

Nem könnyű feladat, de igyekszem megoldani. A munka és a tanulás területén szerencsére olyan helyzetbe kerültem, hogy munkavégzés közben tudok tanulni. Elég hamar bedobtak a mély vízbe, így hamar ki kellett lépnem abból a bizonyos komfort zónából, és néha még magam is meglepem, milyen apró trükkökre vagyok képes, amiket eddig nem használtam. Emellett pedig a kollégák segítségére mindig számíthatok, ha valamiben elakadnék.

Saját családom még nincs, barátnőmmel, Kingával pedig az esti órákban igyekszem minél többet beszélgetni, és ha tehetjük, közös programokat szervezni. Munkaidőben nem zavar, hiszen ő is tanulmányait végzi, de az esti órákat igyekszem rá, és a szüleimre fordítani.

Juhász Krisztián webdesigner

Ilyennek képzelted ezt a szakmát?

Csak részben, bár én ugye kicsit más területen tevékenykedem. Alapjában véve ilyennek, de hamar rájöttem, mennyire fontosak az apró részletek, mekkora különbség lehet akár csak néhány árnyalatnyival különbözőbb színek, vagy pár pixellel nagyobb/kisebb alakzatok között, melyeket máshogy talán nem is vennénk észre. Emellett pedig, mivel eddig egyedül készítettem munkáim, a mai napig meglep, hogy egy-egy tényleges projekt mögött mekkora csapatmunka, és milyen nagy csapatösszhang szükséges. Egy aprócska fogaskerék vagyok csupán, de elengedhetetlen ahhoz, hogy a gépezet rendben működjön.

Juhász Krisztián webdesigner

Bilau Kinga kérdése: Csodálatosak a webdesign munkáid, mégis a játékfejlesztés területén helyezkedett el. Érdekelne, hogy miért döntöttél így, és mi okozza a legnagyobb örömöt jelenlegi munkádban?

Korábban is foglalkoztam játékfejlesztéssel, de egy játék egyedüli elkészítését jóval nehezebbnek éreztem, és ott is inkább a design területet élveztem, ezért valami olyan kerestem, amiben ez hangsúlyosabb. Így kötöttem ki a webdesignél.

Hogy miért választottam mégis a játékfejlesztést a webdesign helyett? Egyszerűen, mert erre adatott lehetőségem :) A mai napig meglep, és inkább a szerencsémnek köszönhetem, de pályakezdőként amúgy sem szerettem volna válogatni, és maga a cég keresett meg, hogy „Látunk benned fantáziát, próbáljuk meg.” Mivel kb. 15 éves korom óta szeretnék hasonlóval foglalkozni, kézenfekvő döntés volt, a rajzolást, tervezést pedig ott is folytathatom, és a webdesigntől sem áll messze, hiszen webes játékokon dolgozunk.

A legnagyobb öröm számomra ebben az, hogy folyamatosan fejlődhetek, képezhetem magam.

Ha nem ugrom meg ezt a lehetőséget, talán sosem tanultam volna meg olyan apróbb trükköket, amelyeket most igyekszem alkalmazni és minél tökéletesebbre fejleszteni.

A stafétát pedig Steiner Lídiának adnám át, nagyon tetszik az illusztrációinak a stílusa, igazán egyedi, ritkán látni ilyet. Ezzel kapcsolatban érdeklődnék, hogy nála hogy alakult ki ez a stílus, és a mesekönyv illuszráció? Próbálkozott esetleg más jellegű kiadványokkal is?

Portfólió: http://jkrisztian.web44.net

Blogom: http://i-thingsblog.blogspot.hu/

Írásaim (Krees néven): http://androgeek.eu/

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange