A 7 designere: Bilau Kinga – Webdesign Tanfolyam

A 7 designere: Bilau Kinga

2013. augusztus 28. - 13:50 • írta: Tóth Zsuzsanna

Bilau Kinga veszi át a stafétát, és válaszol a kérdésekre. Kinga azonban már “régi motoros” a kapcsolódó szakmákban, online marketing szakértőként a webdesignba már úgy kóstolt bele, hogy eddig a megrendelői oldalon ült. Mostanra azonban úgy tűnik a kreatív oldalon is jól érzi magát!

Szia Kinga! Mivel foglalkozol jelenleg?

Bilau Kinga Adwords oktató, szakértőSziasztok! Webdesign területen egy interaktív, online orosz nyelvoktató site-on. Óriási kihívás, amit nagyon élvezek, már az első pillanatban beleszerettem. A drótvázat és a nyitólapot elfogadták, most az eszközkészletet és az aloldalakat csiszolgatom. A logót Gabi készítette, rettenetesen örülök, hogy a csoportban egymásra találtunk. A másik egy saját projekt lesz, erről még nem beszélhetek, de izgalmas feladat, több hónapos munka és sok-sok tanulás vár rám.

Van olyan terület, amelyre specializálódtál?

Leginkább a website ergonómia érdekel. Olyan weboldalakat szeretnék tervezni, amelyek valódi felhasználói élményt nyújtanak. Szeretem a kreatív, de nagyfokú precizitást és empátiát igénylő feladatokat, az UX tervezés pontosan ilyen. Szerencsére nagyon jó designerekkel dolgozom együtt, így nem kell mindent saját erőforrással megvalósítanom. Ha úgy érzem, hogy valaki jobban megoldaná az adott feladatot, kiszervezem, és ez a jövőben is így lesz. Nem találkoztam még olyan designerrel, aki minden területen és minden stílusban megállná a helyét.

Wireframe tervezés

kirow

Miben változott az életed, mióta elvégezted az Online Webdesign Tanfolyamot?

Alapvetően üzleti kommunikációval foglalkozom, és az online marketing a szakterületem, ezen belül pedig a Google AdWords fiókkezelés, ami igazán leköt, illetve a website készítéssel kapcsolatos projektmenedzsment és webes koncepciók kialakítása. Most az ölembe pottyant ez a másik terület, ami mindezekkel nagyon szorosan összefügg, mégis egy csodálatos, egészen új világot hozott. Megtudtam magamról például, hogy képes vagyok 10-15 napig folyamatosan dolgozni egyetlen feladaton, boldogan.

Bilau Kinga Adwords oktatás

Hogyan egyeztetted össze a munkádat, családot és a tanulást?

Kedvesemmel, Krisztiánnal, saját cégünkben, a Hostonic Online-ban együtt dolgozunk, gyermekünk még nincsen. A tanulás számomra hobbi és szükséglet, látnom, éreznem kell, hogy folyamatosan fejlődöm, hogy egy újabb kocka került az építménybe. Nagyon fontos a kikapcsolódás a barátokkal, családdal, de jógázom és meditálok is.

adjegyet

Ilyennek képzelted ezt a szakmát?

Nagy vonalakban pontosan ilyennek, már több mint 10 éve dolgozom designerekkel. A részletekben teljesen más, nem gondoltam volna, hogy csak a színválasztás egy egész napig is tarthat, és egy-egy apróság mennyire fontos az összkép szempontjából. Szóval nagyon sok a molyolás még akkor is, ha pontosan tudod, mit csinálsz, de ahogy végül összeáll a kép, na az, valami csodálatos érzés. Közel sem vagyok kész webdesigner, óriási segítség a tanfolyamhoz kapott Facebook csoporttagság, ahol megmutathatom a munkáim, és rengeteg nagyon hasznos javaslatot kapok.

Rózsahegyi-Mayer Gabi kérdése: Milyen csatornákon kommunikálsz a célcsoportoddal? Hol és hogyan találod meg őket?

Krisztiánnal azért is vállaltuk be, hogy a saját cégért feladjuk állásainkat, mert az ügyfélszerzésben már rengeteg tapasztalatot szereztem, dolgoztam például új ügyfélszerzőként egy szállítmányozási cégnél. Na, ezeket mind egyáltalán nem csinálom, az ügyfelek találnak meg minket. Korábbi ügyfelek, ismerősök, barátok ajánlásaiból, és persze van néhány ügynökségi kapcsolatunk, illetve olyan ügyfelünk több remek projekttel, akivel már a cégalapítás óta együtt dolgozunk. Felépíthetnénk egy értékesítési gépezetet, és mehetnénk az ügyfelek után, de ez egyelőre egyáltalán nem vonz. Mivel csak ketten vagyunk, nem meghatározó a mennyiségi kényszer. Ahhoz, hogy ajánljanak minket, a legfontosabb, hogy a megrendelő boldog legyen a munkánktól, mondjuk nagyon boldog. Hogy mindig egy picivel többet adjunk, mint amit elvár, ez nálunk stratégiai kérdés, aminek része például, hogy csak olyan projekteket vállalunk, ahol mindez megvalósítható.

Juhász Krisztiánnak szeretném átadni a stafétát. Csodálatosak a webdesign munkái (a vizsgamunkáját látva kedvem támadt Beta szerszámosládát venni), mégis a játékfejlesztés területén helyezkedett el. Érdekelne, hogy miért döntött így, és mi okozza a legnagyobb örömöt jelenlegi munkájában?

Köszönjük Kinga!

http://www.bilaukinga.net/oktatas

http://www.hostonic.hu/index

Sok-sok sikeres megbízást, izgalmas projektet kívánok!

Ezeket láttad már?

A szerző: Tóth Zsuzsanna
10. éve foglalkozom webdesign tervezéssel - Több ügynökségnél dolgoztam belsősként-külsősként (Mcorp Média, Alchimedia Studio, stb.), de ügyféloldalon is pl. Extreme Digital. Mára első helyre az oktatás lépett, a fennmaradó időben pedig online és offline tanácsadással, eseti szakértéssel illetve értékesítési rendszerek felülettervezésével foglalkozom. Büszke vagyok arra, hogy a saját cégem vezetem, és mindig keresem az új és kreatív jövőmegoldásokat. Munkáimból: http://awebdesigner.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük