9 szuper oldal, ahol érdemes ingyenes fontokat keresned – Webdesign Tanfolyam

9 szuper oldal, ahol érdemes ingyenes fontokat keresned

2018. április 27. - 14:12 • írta: Dörnyei Barbara

Van az úgy, hogy a költségvetésbe már nem fér bele a “fizetős” fontok megvásárlása, ilyenkor jó ha van néhány jól bejáratott lelőhelyünk és tudjuk hová nyúljunk, hol érdemes ingyen elérhető fontokat keresgélni. Ebbe a posztba gyűjtöttem néhány olyan oldalt, amiket én is gyakran használok és szernintem érdemes rajtuk körülnézni ha nagy fontvadászatban vagyunk.

 

1001fonts.com

Ahol nem is 1001, hanem ennél sokkal több fontot találsz és bár nem mindegyik ingyenes, de akad az is bőven. Rákereshetsz fontokra kategóriák és cimkék alapján is, valamint nagyon haszno funkció a mintaszöveg, ahová tetszőleges szöveget beírva, rögtön azzal tesztelhetjük a fontokat.

 

Fontsquirrel.com

Ezen az oldalon csupa ingyen felhasználható fontot találsz kiválogatva. Keresési, válogatási lehetőség van több is, többek között stílusok, kategóriák, nyelvi elérhetőség alapján is tudunk keresni.

 

Dafont.com

Hatalmas gyűjtemény ingyen letölthető fontokból. Kereshetünk ABC rendben, stílus, szerző és népszerűség alapján is. Akad néhány kevésbé jó minőségű font is, de kincset is találhatunk, ha nyitott szemmel keresünk itt.

 

Fontspace.com

A 35000 fontnál is többet tartalmazó oldal végtelennek tűnő mennyiségű kategóriába sorolja a fontokat, ezzel is könnyítve nekünk a keresést. Egyértelműen jelölik a font felhasználhatóságát is, így azonnal eldönthetjük, hogy fel tudjuk e használni vagy sem.

 

Behance.com

Ez a platform már szinte kikerülhetetlen azoknak a designereknek akik szeretnék online bemutatni a portfoliójukat a széles közönségnek is. Sok szép és hasznos dolog mellett is találhatunk ingyen elérhető fontokat, ha erre keresünk rá.

 

 

Typedepot.com

Ez valójában egy kis tervező stúdió oldala, akik itt mutatják be ingyen használható betűtípusaikat. Érdekesség az oldalon vezetett blog, ha esetleg komolyabban érdekelne a tipográfia művészete!

 

Google Fonts

Nem maradhat ki a felsorolásból természetesen a Google Fonts sem, ami tökéletes lelőhely, ha webfontokat keresel, itt összes font open source és széles körben használható.

 

 

Fontfabric.com

Ez is egy fontkészítő műhely oldala, ahol zömében megvásárolható fontok vannak, de találunk igazi csemegéket az ingyen letölthetők között is.

 

 

Losttype.com

A Lost Type a maga nemében nagyon egyedülálló oldal, mégpedig azért, mert itt eldönthetjük, hogy akarunk-e és ha igen mennyit fizetni a kiválasztott fontért.

Címkék:

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük