Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Segédlet

8 új ingyenes WordPress téma

2021. június 06. | Bognár Péter

# # # #

A Webdesign nem csak, hogy nagyon sokoldalú munka, de nagyon sokféleképpen is lehet csinálni, annyiféle eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy ha egy projektben szabad kezet kap az ember, akár komoly fejfájást is okozhat a megfelelő kiválasztása. Viszont Jane Austent idézve általánosan elismert igazság, hogy ha tartalomkezelő rendszerre (CMS) is szükség van a készülő oldalban, akkor a WordPress a legkézenfekvőbb választás. 

Persze, az is kiváló érv a WP mellett, hogy behozhatatlanul magas a pozíciója a piacon, de ez magában még nem jelent azt, hogy valami jó is. Az amúgy éppen idén érettségiző korba lépő valahai blogmotor viszont éppen azért terjedt ennyire el, mert nagyon kényelmesen és rugalmasan használható, ráadásul teljesen ingyenes – már ha az ember ügyesen navigál a lehetséges kiegészítések miriádjai között. 

Ugyan egy hozzáértő webdesignernek egyáltalán nem nehéz feladat nulláról felépíteni egy saját designú WordPress sablont, a legegyszerűbb megoldás nagyon sokszor egy kész sablont felhasználni és többé vagy kevésbé az igényeinkhez igazítani. 

WordPress sablonokat (avagy témákat, hiszen az angol műszó a theme) mindenfelé lehet találni, nem csak a wordpress.org saját, beépített gyűjteményében, éppen ezért néha nehéz rátalálni arra a megoldásra, amire éppen szükségünk van, nem kevés kotorászásba, guglizásba kerülhet előásni. 

Itt is leszögezném, hogy az ingyenes cucc nagyon jó dolog, de sokszor megvan a maga hátulütője – vagy nem annyira kiforrott megoldás, vagy jó, de hiányzik esetleg mögüle a támogatás, vagy egyes praktikus funkciókat már a prémium, fizetős szintbe helyeznek a fejlesztők. Az aranyszabály itt is az, hogy komoly, professzionális projekteknél alaposan meg kell fontolni, nem érdemes-e bevenni a költségek közé a sablon előfizetését vagy egyszeri díját.

Lássuk a sablonokat!

Színes sablonok fotósoknak

Sider
Hitchcock

Rendezett sablonok bloggereknek

Curver
Bootstrap Blog

Látványos Landing Page-ek marketingeseknek

Screenr
Pivoxa Light

Minimalista sablonok művészlelkeknek

McLuhan
Koji

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Segédlet Tanulás Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

Az örök kérdés: mitől lesz jó egy weboldal?

2023. május 30.

A digitális korban, amikor az internet szerepe és jelentősége egyre inkább fokozódik, a weboldalak kritikus szerepet töltenek be a vállalkozások és az egyéni vállalkozók online jelenlétében. Azonban az idő múlásával a weboldalak minőségi követelményei is folyamatosan változnak és fejlődnek. Ma már szinte elképzelhetetlen kitűnni a konkurencia közül egy igazán jó weboldal nélkül, ami megragadja a […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange