Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Segédlet

8 új ingyenes WordPress téma

2021. június 06. | Bognár Péter

# # # #

A Webdesign nem csak, hogy nagyon sokoldalú munka, de nagyon sokféleképpen is lehet csinálni, annyiféle eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy ha egy projektben szabad kezet kap az ember, akár komoly fejfájást is okozhat a megfelelő kiválasztása. Viszont Jane Austent idézve általánosan elismert igazság, hogy ha tartalomkezelő rendszerre (CMS) is szükség van a készülő oldalban, akkor a WordPress a legkézenfekvőbb választás. 

Persze, az is kiváló érv a WP mellett, hogy behozhatatlanul magas a pozíciója a piacon, de ez magában még nem jelent azt, hogy valami jó is. Az amúgy éppen idén érettségiző korba lépő valahai blogmotor viszont éppen azért terjedt ennyire el, mert nagyon kényelmesen és rugalmasan használható, ráadásul teljesen ingyenes – már ha az ember ügyesen navigál a lehetséges kiegészítések miriádjai között. 

Ugyan egy hozzáértő webdesignernek egyáltalán nem nehéz feladat nulláról felépíteni egy saját designú WordPress sablont, a legegyszerűbb megoldás nagyon sokszor egy kész sablont felhasználni és többé vagy kevésbé az igényeinkhez igazítani. 

WordPress sablonokat (avagy témákat, hiszen az angol műszó a theme) mindenfelé lehet találni, nem csak a wordpress.org saját, beépített gyűjteményében, éppen ezért néha nehéz rátalálni arra a megoldásra, amire éppen szükségünk van, nem kevés kotorászásba, guglizásba kerülhet előásni. 

Itt is leszögezném, hogy az ingyenes cucc nagyon jó dolog, de sokszor megvan a maga hátulütője – vagy nem annyira kiforrott megoldás, vagy jó, de hiányzik esetleg mögüle a támogatás, vagy egyes praktikus funkciókat már a prémium, fizetős szintbe helyeznek a fejlesztők. Az aranyszabály itt is az, hogy komoly, professzionális projekteknél alaposan meg kell fontolni, nem érdemes-e bevenni a költségek közé a sablon előfizetését vagy egyszeri díját.

Lássuk a sablonokat!

Színes sablonok fotósoknak

Sider
Hitchcock

Rendezett sablonok bloggereknek

Curver
Bootstrap Blog

Látványos Landing Page-ek marketingeseknek

Screenr
Pivoxa Light

Minimalista sablonok művészlelkeknek

McLuhan
Koji

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Díjazottak lettünk az Év honlapja versenyen E-learning kategóriában!

Díjazottak lettünk az Év honlapja versenyen E-learning kategóriában!

2021. december 27.

2021 nagyon sűrű év volt. Nem csak azért, mert idén voltunk 10 évesek, hanem mert az év elején kívül-belül megújultunk, egy igazán naprakész és interaktív tanfolyam várja a tanulni vágyókat. A vírushelyzet okán hétköznapivá vált online kapcsolattartási eszközök beépültek a tanmenetbe, így a tanfolyami anyagot idén sok-sok Facebook és Zoom Live óra keretezte, amelyek kiegészítő […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange