5 szuper alkalmazás, amivel színpalettákat készíthetsz! – Webdesign Tanfolyam

5 szuper alkalmazás, amivel színpalettákat készíthetsz!

2017. augusztus 07. - 13:43 • írta: Dörnyei Barbara

A színek szerepéről már sok szó esett, erről most nem is írok bővebben. Viszont még nem írtam eddig az egyik kedvenc elfoglaltságomról mégpedig a színpaletták készítéséről, összeállításáról! A színpaletták készítése nem csak munkára való, szerintem nagyon jó szórakozás, ha valaki érdeklődik a téma iránt.

A leggyakrabban a Colorlovers.com oldalán nézelődök és dolgozom. Azon túl, hogy el tudom készíteni a saját palettáimat, még lehetőség van inspirálódni mások összeállításaiból, vagy akár azokat is felhasználhatjuk. De nem csak palettákat találunk itt, hanem tekintélyes mintagyűjteménnyel rendelkezik már az itteni közösség, és ugyanígy formák között is keresgélhetünk. Témák, trendek és színek alapján is van mód keresni, egy igazi aranybánya ilyen tekintetben ez az oldal. Használata egyszerű, jól átlátható. Regisztráció után van lehetőség a munkánkat tárolni, elmenteni is.

 

 

A Coolors egy nagyon látványos eszköz, amivel könnyen és gyorsan készíthetsz palettákat, ugyanakkor már kész paletták százezreiből is válogathatsz. A felülete elég egyszerű és jól átlátható, amivel megkönnyíti a használatot. Az elkészített palettáidat itt is összegyűjtheted, használata ingyenes.

 

 

 

Az Adobe Color CC rögtön a kezdőlapon egy hatalmas színkörrel fogad. Lehetőségünk van 6 típusból kiválasztani, hogy milyen típusú összeállítást szeretnénk (analóg, monokróm, komplementer stb.) Ahogy a többinél, itt is van lehetőség regisztrálni és elmenteni a palettákat, illetve már kész palettákból válogatni.

 

 

A Palettegenerator annyiban tér el az előzőektől, hogy feltöltött képek alapján tudunk vele palettákat készíteni. Az algoritmus a képeken domináló képekből válogatja össze a palettára kerülő színeket. A felülete egyszerű, rövid leírást is találunk rögtön a kezdőlapon, ami lépésről lépésre elmagyarázza a használatát.

 

 

Palettr egy olyan érdekes kis eszköz, ami kulcsszavak, helyek és támák alapján generál összesen kb. 10 palettát, fotókból. Én most próbképpen azt írtam be, hogy Budapest, többek között ezt a palettát kaptam.

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek. Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.