5 ingyen elérhető kódszerkesztő, nem csak profi kódereknek – Webdesign Tanfolyam

5 ingyen elérhető kódszerkesztő, nem csak profi kódereknek

2018. április 09. - 12:52 • írta: Dörnyei Barbara

Itt, a Webdesign Tanfolyamon, ha már tisztában vagy az alapokkal, belekóstolhatsz a kódolás rejtelmeibe is. A tanulóknál gyakran felmerül a kérdés, hogy milyen kódszerkesztőt érdemes használni? A kezdetekhez még megfelel egy egyszerűbb notepad dokumentum is, mert a tanulást az is nagyban segíti, de ha már gyakorlottabak vagyunk, vagy komolyabb projektekhez már érdemes szétnézni és keresni szimpatikus megoldást, főleg mivel nagyon sokat találhatunk ami ingyen elérhető. Nyilván mindenkinek más lesz, ami kézre áll, ezért érdemes többet is megnézni, kipróbálni, hogy kiderüljön melyik lesz a befutó.

Notepad++

Egyszerű, könnyen kezelhető ingyenes forráskód szerkesztő, ami helyettesíti a Notepadet és több nyelven is elérhető. Windows alatt fut, GPL licensszel. Talán a legismertebb szerkesztő, ami nagyon sok funkciót tartalmaz és tovább bővíthető végtelen mennyiségű pluginnel is. Nagy előnye, hogy maga az alkalmazás hordozható és akár pendriveról, vagy felhőben tárolva is használható.

 

 

Atom

A végtelenségig hackelhető szövegszerkesztő, ajánlott bárkinek, aki szereti a saját kezébe venni az irányítást, mindezt egy könnyen használható felhasználóbarát kezelőfelületen. Windows és Mac alatt is használható és ingyen letölthető!

 

 

Light Table

Az új generációs kódszerkesztő, ami szintén ingyen letölthető, nyílt forráskódú. Elérhető Windows, Mac és Linux rendszerekre is, ami kétségtelen előny az előbbi kettővel szemben. A felülete jól használható és könnyen alakítható, kifejezetten jól alkalmazható site buildinghez.

 
A Visual Studio Code a Microsoft fejlesztése, ami elérhető Windows, Linux és Mac-re is, ingyen elérhető, open source.

 

Brackets

A Brackets egy olyan kódszerkesztő, amit kifejezetten webdesignerek számára fejlesztettek. A frissítéseket, fejlesztéseket rendszeresen a felhasználói visszajelzések figyelembe vételével végzik. Rendelkezik egy Extract funkcióval, ami lehetővé teszi, hogy közvetlenül a PSD fájlokból nyerjünk ki információt. Módosíthatjuk vele a CSS-t és HTML-t is, ezeket a változásokat azonnal látjuk is a képernyőn.

 

Ezeket láttad már?

A szerző: Dörnyei Barbara
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek.Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.