Barion Pixel
Ez itt a lifelong learning

Sosem tudhatsz eleget!

Blog

Inspiráció

15 szuper logódesign Instagram feed

2021. április 07. | Tóth Zsuzsanna

# # # # #

Ha a legfrissebb grafikai tartalmakat keresed, egyértelműen az Instagramon találod most a legjobb feedeket. Összeszedtünk 15 olyan gyűjtő oldalt, amit érdemes bekövetni, mert szuper (nem saját) logókat posztolnak, a posztokból pedig eljuthatsz a tervezőikhez is, így őket is követve már egészen napra kész lehetsz abból, hogy mik mennek most, ha #logótervezés, #arculattervezés vagy #branding a téma.

Logoinspirations

Több, mint egymillió követő nem tévedhet, azaz elég sok jó tartalom jelenik meg ezen az oldalon, az egyik legnézettebb inspirációs Instagram oldal a témában.

Logo.tutorials

A logókészítés folyamatait bemutató posztokat találod itt meg összegyűjtve, amik gyorsított segédletek és fantasztikus kézirajzok, amelyekből el-el leshető egy-egy jó fogás.

Logobucket

Nem csak kész logók. Itt is találsz skiccektől az illusztrációkon át mindenféle újraosztott csodát, időnként egy-egy designer mémmel megtörve a szakmai komolyságot.

Logobrainy

Itt tulajdonképpen egy üzleti modellt csodálhatsz meg, vagyis az amúgy kivitelezéssel foglalkozó cég azért tartja fenn a .brainy oldalakat többszázezer feliratkozóval, mert reklámfelületként bele csempésznek egy-egy saját posztot. Így létezik UX, App, vagy Motionbrainy is.

Logodesignlovers

Zömmel logókat posztolnak, elég alapos minőségi szűrés után, nem mindent, ami színes és mozog, hanem tényleg igényes tervezők, igényes arculatait találod itt meg. Sajnos nem túl gyakran frissül.

Sorographics

Annyira jól sikerült az agymosásom, hogy mindig egy plusz S betűt is melléolvasok, ha a nevükkel találkozom. Tulajdonképpen ez is egy üzleti modell, csak itt egy Society shop van mögötte. Hm-hm. Amíg az alkotó neve van a poszt elején és nem a reklám, addig ez teljesen ok. Sajnos sokszor fordítva van, vagy meg sem említik a forrást :( De a Sorographics válogatásai jók, érdemes őket követni.

Logoroom

Nem igazán ez volt a bejegyzésem célja, de a Logoroom-on is nem csak egy gyűjteményt csodálhatsz meg, hanem azt is, hogy miért éri meg ilyen gyűjteményeket üzemeltetni, mert megfelelő követőszámnál már a tervezők fizetnek érte, hogy posztba vagy sztoriba kerülhessenek. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy sok más módja van az online pénzkeresésnek, mint amennyit általában az emberek gondolnak.

The Dieline

Minden ami branding – csomagolás, névjegyek, szóróanyagok, de elsősorban csomagolás, sok-sok csomagolás. Az egyik legnagyobb packaging oldal az Instán is nagyon aktív – rengeteg poszt, sztorik, minőségi tartalom.

Logobooks

Arculati kézikönyvek, régi arculattervezéssel foglalkozó kiadványok, világmárkák vállalati identitását tartalmazó magazinok, könyvek. Kincsek és érdekességek, szimbólika, márkaépítés témában. Igazi csemege, kár kihagyni.

The Branding Collective

Ügynökségi munkák, ügynökségi szemlélet és árfekvés, azaz rengeteg luxusmárka, különleges csomagolás a világ minden tájáról. Itt akad bőven saját munkájuk is a posztok között.

Logodesign place

Egy gyűjtemény. Az egyik. Nincs különlegessége, gyakran a felkapott posztokat osztja újra, de egy-egy érdekesebb darab itt is felbukkan időnként.

Logoboat

Válogatott darabok, elsősorban logók és csomagolások ringanak a kreativitás tengerén… Minden nap van poszt, sztoriban további érdekességek, úgyhogy abszolút követendő.

We love branding

Csomagolás, abból is rengeteg élelmiszer. Borcímkék, teák, fagyik, gyorskaja pakkok, szörpök, lekvárok, kávék. Ha szereted a különleges megoldásokat, szívesen dolgoznál hasonlókon, akkor itt legeltesd a szemed, mert rengeteg inspirációt lehet szerezni, hogyan is kell ezt jól csinálni.

the.branding

Egy logódesigner saját projektje, ami nem csak a nagy elérésre jó, hanem egyúttal az összeválogatott munkák alapján szelektálja is az igényes ügyfeleket. Természetesen sok saját munkát is tartalmaz. Mint látogatott oldal a sztorik és a linktree itt is szponzorált.

Just Creative

Aki a logótervezés iránt érdeklődik, előbb-utóbb belefut Jacob Cass blogjába, ahol aztán minden kapcsolódó témában találni infókat. Az embere fáradhatatlannak tűnik, a podcasttől a kurzusokig alaposan felépítette a brandjét, tehát nem vizet prédikál. Nagyon aktív Instán is.

És végül, ha még minket nem követsz, akkor azt is tedd meg :)

Iratkozz fel YouTube csatornákra!

blog

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

Virtuális asszisztens legyél vagy webdesigner?

2024. február 01.

Mindkettő fantasztikus lehetőség arra, hogy elhagyd a hagyományos kereteket, mint szoros, rugalmatlan munkaidő, helyhez kötöttség vagy akár a bérplafon. Egy ponton találkozik is a két munkakör, ahol a grafikai munka már az asszisztenciába hajlik – designerként is végezhetsz weboldal adminisztrációt, közösségi média tartalom készítést vagy felügyeletet és virtuális asszisztensként is sokszor találkozni már-már tervezői munkába […]

Tovább a cikkre
Secured By miniOrange