Online Webdesign Tanfolyam

Hogyan tervezz hírlevél templatet?

Akárhogy is nézzük, a hírlevélküldés még mindig működő és igazán költséghatékony módja a vevő, vagy ügyfélszerzésnek. Az egyéb csatornákon kívül, ez is jó módja annak, hogy az üzenetünk sokakhoz eljusson, legyen szó egy reklámkampányról vagy akár a céges hírekről. Egy magára valamit is adó vállalkozás, ma már a hírleveleit, is szépen megtervezett formában küldi, ehhez remek szolgálatot tesz egy szép, egységes designnal készült hírlevél template. Ez persze nem csak a stílusosság miatt lényeges, hanem azért is, mert egy szépen megszerkesztett hírlevél az olvasóban sokkal jobb benyomásokat kelt, jobban ösztönzi őt arra, hogy tovább olvasson, kattintson. A feliratkozó innen szerzi rólunk az első benyomásait, így egyáltalán nem mindegy, hogy mit lát, amikor megnyitja a hírlevelet. Ha igazán profi megjelenést szeretnénk, akkor hangoljuk össze a hírlevelet a már meglévő, más arculati elemekkel is.

Az elektronikus hírlevelek nagyon sokfélék lehetnek, van néhány dolog, amire érdemes figyelni, a tartalmi részeken kívül:

És persze, mint mindig, itt se feledkezzünk meg a célcsoportunkról, tehát tartsuk szem előtt a tervezéskor, hogy kinek készítjük!

Inspiráció gyanánt mutatunk is néhány hírlevél templatet.

Fotósoknak egy nagyon szép, kellemes hangulatú template, modern letisztult stílusban.

 

 

Bár most még javában tart a nyár, de lesz még idén is karácsony! Ez egy szép példa arra, hogy a hírlevél lehet,akár szezonhoz, alkalomhoz illő is! Christmas e-mail, e-card

 

Le-Tole e-newsletter Ez itt egy olyan template ami az egyszerűségével hódít, még a színeket is erősen visszafogták, mégis nagyon jól illik a mostanában népszerű letisztult stílusvilághoz, mert nagyon rendezett hatást kelt.

 

Ez pedig a fentinek éppen az ellenkezője, vibárlóan élénk színekkel értek el egy nagyon élettel teli látványvilágot, ami biztosan magával ragadja az olvasót. (Creative Bundle of 10 E-mail template)

 

A Bistro egy nagyon szépen összeállított template, ami annyi mindent tartalmaz, hogy már szinte olyan, mint egy “mini” weboldal. Jó példa arra, hogy egy hírlevél is milyen sok lehetőséget rejt!

 

 

 

A szerző:
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek. Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.