Online Webdesign Tanfolyam

Hagyjunk fel a fájlok küldözgetésével, tároljunk okosan, használjuk a felhőt!

A tanfolyam tanulói gyakran keresnek megoldást a nagyobb méretű fájlok megosztására, tárolására, sokan itt találkoznak ezzel a problémával először. Szerencsére az e-mailen és a gépen való tároláson túl is van megoldás, mégpedig valamilyen felhő alapú szolgáltatás formájában, amik már bárki számára elérhetők.

Mik az előnyei a felhő alapú tárolásnak, megosztásnak?

Mint mindennek, ennek is vannak azért hátrányai, mint például:

Ebben a posztban nagyon röviden szeretnék megmutatni két ilyen, már díjmentesen is elérhető szolgáltatást, amik a webdesigner munkáját nagyon megkönnyíthetik, amikor a hatalmas méretű anyagait kell mozgatnia. Érdemes utánanézni, mert a piacon van több szolgáltató és bizonyos esetekben, az eszközök, vagy szolgáltatások vásárlásánál is kapunk ilyen szolgáltatást.

A két legnagyobb, egymással versenyben álló szolgáltató a Dropbox és a Google Drive. Bár, ha az ingyenesen elérhető szolgáltatásokat nézzük, akkor a Google Drive viszi a pálmát, hiszen náluk alapból 15 GB szabad helyet kapunk egy regisztrációért cserébe, azt viszont tudni kell, hogy ez a 15 GB megoszlik a Drive, a Gmail és a Photos szolgáltatások között. A Drive előnye nekünk az, hogy már magyarul szól hozzánk, így azok is gond nélkül tudják használni, akik nem beszélnek angolul. A Drive használata mellett szól, hogy ha rendelkezünk Google azonosítóval, akkor több szolgáltatás mellett ez is elérhetővé válik, csak aktiválni kell a Drive fiókot, tehát, ha mondjuk már amúgy is van egy Gmail-es e-mail címünk, akkor ezt is könnyen eléhetjük.

 

A Dropboxnál is elérhető az ingyenes szolgáltatás, egy egyszerű regisztráció után már használható is. Jelenleg 2 GB-ig érhető el díjmentesen, de ezt tovább növelhetjük alkalmankénti akciók keretében, vagy ha például követjük a Dropbox-ot közösségi oldalakon, vagy tovább ajánljuk barátoknak, ismerősöknek. Van saját alkalmazása Windows-ra, iOS-re és Androidra is.  A kezelő felülete elég felhasználóbarát, azonban magyarul még nem érhető el sajnos.

 

Érdemes még megemlíteni a Microsoft OneDrive szolgáltatását, és az Apple iCloud Drive-ját is, ami az Apple felhasználók számára elérhető. Akárhogy is döntünk, a felhő szolgáltatások használata sok esetben könnyíti meg az életünket, kiválthatja a nagy méretű fájlok küldözgetését e-mailen, és az sem utolsó, hogy a nyaralásra nem kell magunkkal cipelni a laptopot, az anyagainkat a telefonon keresztül is kezelhetjük.

A szerző:
Hosszú, kanyargós út után jutottam el először a netes marketing, aztán a web design világáig. Jelenleg a szívemhez igazán közel álló arculat tervezéssel és grafikus tervezéssel foglalkozom, leginkább kis- és középvállalkozások részére. Ezen kívül, mint OWT-s öregdiák, weboldalakat is készítek. Weboldalam: http://barberrydesign.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.